download (20)

Gault&Millau huldigt catering bij Triamant in Zottegem

ZOTTEGEM - Leefconcept Triamant en cateraar Aramark hebben een gerenommeerde Gault&Millau award op zak. De Jury beloonde hun resolute keuze voor een gezonde en evenwichtige maaltijden met een onderscheiding in de categorie ‘relatie met de klant’. Het is cateringpartner Aramark die in Triamant Aunove in Zottegem dagelijks voor verse, gevarieerde maaltijden in de brasserie zorgt. Chef Marco Nienhuijs bereidt alles ter plaatse met gezonde, verse en lokale producten.

Woonzorgvernieuwer Triamant kijkt met een frisse blik naar hoe mensen ouder willen en kunnen worden. In plaats van zorgcomplexen bouwt Triamant woonbuurten voor een mix van generaties. Jong en oud leeft er samen in speciaal gecreëerde buurten waar alles aanwezig is om lang en gezond te leven. En daar hoort ook lekker eten bij.

Brasserie in voormalige kapel

Gault&Millau looft de keuken van Triamant en cateraar Aramark voor het gevarieerde menu voor een mix van jonge en oudere bewoners, elk met verschillende behoeften. Ook de locatie van de brasserie  zelf, een voormalige kapel, valt bij de jury in de smaak. Waar vroeger het zangkoor stond, staan nu loungezetels en een bar.

Eten à la carte

“Triamant kiest bewust niet voor een klassieke grootkeuken, maar voor afwisselende menu’s die rekening houden met de uiteenlopende smaken en behoeften van de bewoners. In onze brasserie eet je elke dag à la carte. Onze chef Marco Nienhuijs maakt er een erezaak van om af en toe in de zaal rond te lopen en feedback te vragen. De klant-award van Gault&Millau is dan ook een mooie beloning”, aldus Sven Vandendriessche, COO van Triamant.

Voor iedereen

Het zijn niet alleen de bewoners van het unieke woonconcept die aan tafel kunnen aanschuiven. De brasserie staat open voor iedereen. Ook mensen uit de buurt komen geregeld eten. En iedereen die er aan tafel gaat, kan zijn eigen menu samenstellen. Net als in een brasserie of restaurant.

Totaalvisie

Het cateringverhaal past in de totaalvisie van Triamant. “We willen dat mensen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig leven", vertelt Jo Robrechts, CEO van Triamant. "We stimuleren bewoners om vitaal te blijven en zelf de touwtjes van het leven in handen te houden. We bieden zorg-en dienstverlening aan en lanceren leuke projecten in co-creatie met de bewoners, maar we laten hen steeds de keuze of ze er al dan niet gebruik willen van maken."