Nieuws Oost-Vlaanderen Geert Van de Woestyne weg bij Netwerk Meetjesland

Geert Van de Woestyne weg bij Netwerk Meetjesland

Geert Van de Woestyne weg bij Netwerk Meetjesland

00000000gvdwGeert Van de Woestyne, die sinds 2010 aan de slag was als directeur van Netwerk Meetjesland, gevestigd in het streekhuis in het Heldenpark in Eeklo, heeft aangekondigd dat hij de organisatie zal verlaten.  Vanaf 18 mei 2015 begint hij aan een nieuwe professionele uitdaging als directeur van een volledig nieuw woonzorgcentrum in Mariakerke.

“Het is natuurlijk met een stukje spijt in het hart dat ik de streekwerking achter mij laat”, zegt hij, “want al in 1992 maakt ik deel uit van het dagelijks bestuur van Timbo vzw – de voorloper van Streekplatform, dat op zijn beurt de voorloper was van Netwerk Meetjesland.”

“Dat ik toch vertrek heeft in de eerste plaats te maken met de te onzekere toekomst, aangezien de financiering van een structuur zoals Netwerk Meetjesland  te afhankelijk is van steeds schaarser wordende overheidsfinanciering en politieke wispelturigheid. En in de tweede plaats vond ik dat mijn functie wat uigehold begon te worden omdat enkele geldschieters – al wil ik zeker niet veralgemenen – te nadrukkelijk het eigen gemeentelijke belang vooropstelden en onvoldoende erkenning gaven aan het algemeen streekbelang en het belang van het middenveld. Er is binnen de huidige structuur volgens mij ook niet echt nood aan een ondernemend directeursprofiel, maar eerder aan een goede ondersteunende stafmedewerker. Als (sociaal) ondernemer had ik nog graag vele jaren mijn schouders gezet onder de Meetjeslandse streekontwikkeling  en mee gewerkt aan de ontwikkeling en uitvoering van talrijke nieuwe hefboomprojecten voor onze regio. Onze geldschieters hebben evenwel andere keuzes gemaakt en daarom moest ik wel op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin mijn ondernemerszin tot zijn recht kan komen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.