Nieuws Oost-Vlaanderen Gents familiebedrijf investeert in Nederlandse toeleverancier voor beauty professionals

Gents familiebedrijf investeert in Nederlandse toeleverancier voor beauty professionals

Gents familiebedrijf investeert in Nederlandse toeleverancier voor beauty professionals

GENT – Het Nederlandse Care Cosmetics, marktleider in cosmeticaproducten voor beauty professionals, heeft met het aantrekken van het Gentse investeringsbedrijf 3d investors kennis en kapitaal in huis gehaald om verdere en versnelde invulling te geven aan de internationale ambities van het bedrijf. Met 3d investors aan boord wordt in eerste instantie de markt in de Benelux verder aangeboord. Hierna worden de pijlen op Duitsland gericht.

Care Cosmetics is in 1996 opgericht door eigenaar Duco van Keimpema. Het bedrijf is met circa 80 medewerkers en locaties in Barendrecht, Breda en het Belgische Maaseik de grootste toeleverancier voor de schoonheidsspecialisten in de Benelux. Het bedrijf vertegenwoordigt inmiddels 30 internationale topmerken zoals RoC, Guinot en het eigen merk Pascaud. Care Cosmetics kan ruim 2.500 loyale schoonheidsspecialisten en meerdere grote retailbedrijven tot haar klantenkring rekenen. De omzet van het bedrijf is op jaarbasis gegroeid naar circa €20 miljoen.

Persoonlijke verzorging nu extra populair

Na bijna 25 jaar ondernemerschap was het voor Van Keimpema een logisch moment voor het aantrekken van een investeringsmaatschappij. Van Keimpema: “In tijden van crisis bezuinigen mensen op auto’s en vakanties, maar aan persoonlijke verzorging wordt eerder meer dan minder uitgegeven. We zijn in de afgelopen periode ongelofelijk hard gegroeid, waarbij we nu op een kruispunt staan met meerdere strategische keuzes om extra groei versneld te realiseren.”

3d investors

De nieuwe partner werd gevonden in langetermijninvesteerder 3d investors. Deze Gentse familiale investeringsmaatschappij werd in 1992 opgericht door de ondernemersfamilies Donck en Desimpel en specialiseert zich in bedrijven met internationale ambities. 3d investors is onder meer mede-eigenaar van Studio 100, Pauwels Consulting (waaronder Developers.NL en Bruggenbouwers) en Ormit.

Investment Director Nicolas Sneyers over de toetreding tot Care Cosmetics: “We zien in algemene zin een markt aan de vooravond van verdere consolidatie, internationalisatie en digitalisatie. Onze expertise hiermee, de uitstekende reputatie van Care en de culturele fit blijkt de juiste match. Het is nu aan het team van Care en ons om de juiste volgorde te kiezen.”

Uitbreiding productassortiment en nummer 1 in België

Van Keimpema vult hierbij aan dat gedacht kan worden aan een verdere verbreding en verdieping van het productassortiment: “Er zijn diverse trends richting mannencosmetica of social responsibility, denk aan duurzame merken. Ook kunnen we extra productgroepen toevoegen zoals meer eigen merken of aanpalende beautyproducten. Tot slot willen we de Belgische markt verder ontwikkelen. Uiteindelijk willen we binnen drie jaar ook de nummer 1 in België zijn en een uitrol hebben gerealiseerd in Duitsland. De eerste toezeggingen van merken zijn hierin reeds gedaan!”

In de nieuwe setting blijft Duco van Keimpema als aandeelhouder betrokken bij Care Cosmetics. Operationeel richt zijn rol zich meer op vraagstukken als strategiebepaling, overnames en internationalisatie. “Onze klanten en merken krijgen weinig mee van de nieuwe situatie. Hooguit dat we met 3d investors aan boord nog meer betekenis geven aan onze slogan ‘No Limits’.”

Deze transactie kwam tot stand met tussenkomst van Marktlink Fusies & Overnames.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.