Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse bedrijven dingen mee naar Samenlevingsprijs 2017

Gentse bedrijven dingen mee naar Samenlevingsprijs 2017

Gentse bedrijven dingen mee naar Samenlevingsprijs 2017

Twaalf genomineerden in vier categorieën maken kans op de Samenlevingsprijs 2017, een initiatief van de Stad Gent. Met de prijs eert de stad sinds 2009 elke twee jaar personen of organisaties die op een positieve manier met het samenleven in diversiteit omgaan. Voor het eerst komen nu ook bedrijven in aanmerking voor de award.

Tot 15 september kon elke Gentenaar kandidaten voordragen. Een lijst van 87 inzendingen leverde uiteindelijk 59 geldige kandidaturen op. Een onafhankelijke jury selecteerde daaruit 12 genomineerden, ofwel 3 potentiële winnaars per categorie. Het gaat dan om de categorie individuen, nieuwe Gentenaren, socialprofitorganisaties en bedrijven.

Bedrijven voor een betere samenleving

In de categorie bedrijven maakt onder andere Boekhandel Limerick kans. De zaak organiseert regelmatig boekvoorstellingen, auteurslezingen en literaire activiteiten met auteurs van verschillende oorsprong. Verder is ook Amélie+moi kanshebber. Dat is een sociaal en duurzaam bedrijf en ontmoetingsruimte, gericht naar ouders en hun kinderen, en met extra aandacht voor zwangere vrouwen en pas bevallen mama’s. Action is de derde genomineerde voor de Samenlevingsprijs. Het retailbedrijf werd gekozen voor haar progressief en divers personeelsbeleid.

De bedrijfscategorie is een nieuwe categorie. “Stad Gent wil hiermee haar appreciatie uitspreken voor ondernemingen die met oog voor de omgeving waarin ze werken, ten volle hun maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen”, legt Resul Tapmaz, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen, uit.

Stemronde

Tot en met 20 oktober kan elke Gentenaar per categorie een stem uitbrengen. In combinatie met de quotering door de jury worden zo de winnaars bepaald. Op 8 december worden deze bekendgemaakt.

In de categorie socialprofitorganisatie werden Uilenspel vzw, Wijkgezondheidscentrum Brugse poort en Konekt vzw genomineerd. Bij de individuen zijn Jordy Vlemickx, Rudi Van Landeghem en Chris Bens de kanshebbers. Ook Moursi Al Haj, Bashir Abdi en Saman Tahir maken als nieuwe Gentenaars kans op de Samenlevingsprijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.