Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse projecten vallen in de prijzen op Batibouw

Gentse projecten vallen in de prijzen op Batibouw

Dherde

Gentse projecten vallen in de prijzen op Batibouw

GENT – Op Batibouw zijn twee Gentse architectuurprojecten bekroond met een Belgian Building Award. Architectenbureau Vens Vanbelle won een prijs voor de renovatie van een rijhuis, XDGA scoorde met Melopee in de Gentse Oude Dokken. Die laatste kreeg ook een eervolle vermelding voor de renovatie van het Wintercircus.

De Belgian Building Awards, een initiatief van Batibouw en contentbureau Palindroom, belonen opmerkelijke realisaties van architecten en exposanten. Dit jaar werden er zes uitgereikt.

De ‘3-2-1 Façade award’, die zich focust op innovatieve koppelwoningen, ging naar Atelier Vens Vanbelle voor een realisatie van een woning in Gent. XDGA uit Brussel werd bekroond met de ‘Mixed Use award’, die een project bekroont dat erin slaagt om meerdere functies binnen één project te combineren.

Aan de Gentse Oude Dokken transformeerde XDGA een voormalig industriegebied tot een nieuwe bruisende stadswijk genaamd Melopee. Die omvat een school, kinderopvang en een sporthal. De renovatie van het Wintercircus kreeg een eervolle vermelding in diezelfde categorie.

LEES OOK. Gentse studenten trekken met ‘klikmeubels’ naar Batibouw

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.