Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up kondigt partnerships aan met Europese en Amerikaanse wereldspelers

Gentse start-up kondigt partnerships aan met Europese en Amerikaanse wereldspelers

Gentse start-up kondigt partnerships aan met Europese en Amerikaanse wereldspelers

PieSync_fotoDe Gentse start-up PieSync werd  in oktober 2012 opgericht door Ewout Meyns en Mattias Putman,  twee burgerlijk ingenieurs computerwetenschappen. Een jaar later versterkte Dirk  Vermunicht het bedrijf als business angel. Ondertussen bestaat PieSync, dat wordt ondersteund door het iStart ondernemerschapsprogramma van iMinds en werkt vanuit een start-up garage bij iMinds in Gent uit een team van zeven mensen.

Het bedrijfje werkt aan het synchroon houden van data tussen verschillende cloudapplicaties, zodat elke applicatie steeds over de meest recente informatie beschikt. PieSync kondigde in augustus 2014 al een eerste internationaal partnership aan met het Amerikaanse Nimble CRM. Nu staan er opnieuw een hele reeks partnerships op stapel met Amerikaanse en Europese topspelers in het segment van Software as a Service (SaaS).

“Onze oplossing helpt de klanten van Nimble om contactdata in hun CRM up ­to­ date te houden op basis van data in hun marketingtool en e­mailclient”, zegt Ewout Meyns. “Aanzienlijke efficiëntiewinsten zijn het gevolg ­ en dat is niet onopgemerkt gebleven: het partnership met  Nimble heeft PieSync wereldwijd al meer dan 500 actieve klanten in 32 landen opgeleverd.”

Het hart van de PieSync­oplossing is een krachtige synchronisatie­engine die in staat is om de vele complexe problemen binnen data­synchronisatie op te lossen; de engine stelt PieSync in staat om gegevens synchroon te houden tussen een veelvoud aan webapplicaties. De synchronisatie met Nimble, SalesForce, MailChimp, Podio, OnePageCRM en Workbooks zijn daar de eerste voorbeelden van.

Bovenop die meer dan 500 actieve klanten starten dagelijks 5 à 10 bedrijven een 14­dagen gratis proefperiode van de PieSync­oplossing, en dat aantal zal de volgende maanden naar alle verwachting sterk stijgen. Het bedrijf start nu immers ook partnerships op met verschillende andere vooraanstaande internationale spelers zoals ActiveCampaign (VS), Nutshell (VS), Capsule CRM (VK), Pipedrive (Estland), Bigcontacts (VS) en Follow Up Boss (VS).

“In 2015 gaan we een versnelling hoger schakelen. Met behulp van extra durfkapitaal willen we ons team verder uitbreiden om dit te realiseren,” besluiten Ewout Meyns en Mattias Putman

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.