Nieuws Oost-Vlaanderen Gratis picknick in ruil voor emmer afval in Gents park

Gratis picknick in ruil voor emmer afval in Gents park

Gratis picknick in ruil voor emmer afval in Gents park

GENT – De Belgische parken zijn de ideale plekken om er op een zonnige dag te picknicken. Helaas blijft er na de picknick vaak ook (te) veel afval achter. Dat merkte ook fietskoerierdienst Deliveroo. Daarom organiseert het merk op zaterdag 18 augustus het ‘5 Minute Park Clean Up’ initiatief in Gentse Keizerspark, om parkgangers aan te moedigen hun afval op te ruimen.

Na de ‘5 Minute Beach Clean Up’ komt fietskoerierdienst Deliveroo nu ook met het ‘5 Minute Park Clean Up’ initiatief. Eerder dit jaar kondigde de fietskoerierdienst nog aan dat het vanaf nu ook mogelijk is om een Deliveroo-bestelling te laten leveren in Belgische parken.

Maatregelen om plastic te beperken

Dit initiatief komt na het wetsvoorstel van de Europese Commissie om de distributie van plastic voor eenmalig gebruik te beperken in een poging om plastic afval in parken, stranden en oceanen te verminderen. Plastic rietjes, bestek, bordjes, roer- en ballonstaafjes worden daarom verboden binnen Europa.

Deliveroo introduceerde al maatregelen om het gebruik van plastic bestek te verminderen door gebruikers te vragen om enkel bestek aan te vinken bij hun bestelling wanneer ze dat nodig hebben, in plaats van het automatisch mee te leveren met de maaltijd. Daarnaast kunnen restaurants via het Deliveroo packaging platform ook kiezen voor verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn en levert Deliveroo papieren rietjes aan restaurants i.p.v. plastieken rietjes.

 

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen

“Het is geweldig dat het warme weer iedereen naar buiten brengt en we dat vieren met lekker eten en drinken in het samenzijn van onze vrienden en familie. Afval zomaar in een park of op strand laten liggen is echter totally not done en zeer schadelijk voor ons milieu. Dit initiatief herinnert ons er allemaal aan dat we ons steentje kunnen bijdragen om te helpen de afvalberg te verminderen”, aldus Mathieu de Lophem, General Manager van Deliveroo Benelux.

Hoe gaat de 5 Minute Park Clean Up in zijn werk?

In het Gentse Keizerspark deelt het team ter plaatse tussen 12 en 18 uur emmers uit zodat parkgangers deze met hun afval (en dat van anderen) kunnen vullen. Wanneer ze de volle emmers terugbrengen naar het Deliveroo-team, krijgen ze als bedanking een voucher van € 10 die wordt toegevoegd aan hun Deliveroo-account.

En het afval? Dat wordt uiteraard gerecycleerd!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.