Nieuws Oost-Vlaanderen Haven Gent lust Europese vennootschapsbelasting niet

Haven Gent lust Europese vennootschapsbelasting niet

Zeebrugge -- havenbazen Daan Schalck en Joachim Coens

Haven Gent lust Europese vennootschapsbelasting niet

Net zoals de confraters uit Antwerpen en Zeebrugge, verzet ook de Haven van Gent zich tegen een mogelijke vennootschapsbelasting die door Europa zou worden opgelegd vanaf 2018. De Europese intentieverklaring zorgt voor de nodige onrust en commotie. Volgens ceo Daan Schalck zou het in het geval van Gent concreet gaan om een hap van om en bij de 3,5 miljoen euro aan bijkomende belastingdruk. “Als er geen uitweg wordt gevonden zullen we in 2018 niet anders kunnen dan te betalen”, adus Schalck.

Terwijl de havens van Antwerpen en Zeebrugge naar het Europees Hof stappen om juridisch bezwaar te formuleren, volgt ceo Daan Schalck een realpoltiek en hoopt hij nog altijd op een compromis. “Het is volgens ons niet aan de havens individueel maar aan de overheid om hiertegen te protesteren bij de EU”, meent Schalck. “Dat kan onder meer gebeuren op basis van het schenden van het gelijkheidsbeginsel. Als de EU de havens wil belasten dan moet ze dat doen in alle lidstaten. We rekenen op het kabinet van minister van Financiën Johan van Overtveldt om deze zaak uit te klaren. Voor ons is het duidelijk dat er ook andere fiscale wegen kunnen bewandeld worden en we hebben terzake ook wat suggesties overgemaakt. Sowieso lijkt een dialoog tussen de nationale overheid en de EU ons de beste weg.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.