Nieuws Oost-Vlaanderen Infosessie rond risicokapitaal op 19 november in Gent

Infosessie rond risicokapitaal op 19 november in Gent

Infosessie rond risicokapitaal op 19 november in Gent

000000000frankmaeneOndernemingen met innovatieve uitdagingen en startende bedrijven zien zich dikwijls genoodzaakt om naast bankfinanciering een beroep te doen op risicokapitaal of venture capital. Zeker omdat banken sinds de crisis toch flink wat strenger geworden zijn om kredieten toe te staan.

Bij een financiering met venture capital brengt een risicokapitaalverschaffer, die vaak een business angel is,  via een tijdelijke aandelenparticipatie, een achtergestelde lening of via de intekening op een obligatielening, kapitaal in de onderneming. Maar voor veel ondernemers blijft deze alternatieve vorm van financiering nog relatief onbekend.

Daarom organiseert Agentschap Ondernemen op donderdag 19 november vanaf 16 uur in de gebouwen van het Vlaams Administratief Centrum vlak bij het Gentse Sint-Pietersstation een gratis infosessie, die ondernemers kan leren of risicokapitaal ook voor hun bedrijf interessant kan zijn.

Iris Detavernier van Agentschap Ondernemen en Kris Honraet van Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen zullen een overzicht bieden van de verschillende financieringsinstrumenten van de overheid. Rik Van den Hende van BAN Vlaanderen zal uitleggen hoe het Business Angel Netwerk werkt, en Frank Maene (foto) van Volta Ventures legt uit hoe het investeringsproces van een risicokapitaalverschaffer verloopt.

Geert Van Boven van het Gentse Geo Communication Group dat onlangs startte met Postbuzz en Erwin De Baetselier van Luceda Photonics uit Dendermonde brengen bedrijfsgetuigenissen. Daarna is er nog gelegenheid tot netwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.