Nieuws Oost-Vlaanderen Intelligent gaat in zee met Nederlandse Sentia

Intelligent gaat in zee met Nederlandse Sentia

Intelligent gaat in zee met Nederlandse Sentia

187151-ian_jonas-25beee-original-1447502448Intelligent, dat vanuit Gent de Belgische marktleider is geworden in hostingdiensten en vooral bekend is via de merken Combell, Register, Unitt en Stone IS, bundelt de krachten met het Nederlandse Sentia. Dat is de grootste specialist in Nederland in het beheer van schaalbare en bedrijfskritische IT-platformen. Dankzij een sterke synergie tussen beide bedrijven ontstaat een zeer divers dienstenportfolio voor kleine en middelgrote en grote ondernemingen. De groep gaat verder onder de naam Intelligent.

Beide bedrijven hebben een vergelijkbare geschiedenis en blinken uit in hun domein. Zowel Intelligent als Sentia groeien fors organisch en hebben door middel van strategische overnames hun klantenportfolio en dienstenaanbod de afgelopen jaren kunnen verbreden. De overnames zijn mede mogelijk dankzij de flexibele onderliggende platformen waarin de afgelopen jaren fors geïnvesteerd is.

Beide bedrijven hebben in hun landen recent een consolidatiegolf in de hostingmarkt ingezet. Recent nam Intelligent hostingbedrijven GimiScale, PriorWeb en Stone IS over, en Sentia consolideerde in Nederland onder meer Jitscale en PaasPlaza onder één merk.

Sentia richt zich voornamelijk op de markt van outsourcing en hosting voor grote ondernemingen, terwijl Intelligent focust op kleine en middelgrote ondernemingen. Aan beide kanten is veel expertise op het vlak van netwerkbeheer of specifieke software en technologieën zoals Oracle databases en IaaS-platformen.

De complementariteit biedt een unieke kans om van elkaar te leren en de dienstverlening voort te verbeteren door specialisatie op specifieke kennisdomeinen. Hiernaast zal de groep meer kunnen investeren in innovatie van dienstverlening en producten, waarmee zij in Europa ook nieuwe markten en sectoren zal kunnen bedienen.

Zowel Ian Zein, de managing van director van Sentia, als Jonas Dhaenens, de CEO van Intelligent benadrukken  de grote voordelen van de complementariteit van beide bedrijven.

“Bovendien”, zo zegt Jonas Dhanens “hebben zowel Sentia als Intelligent een zeer sterke reputatie verworven op het vlak van persoonlijke klantbenadering. Door de nieuw verworven kennis zal Intelligent met haar merken in de BeNeLux hostingproducten en alle afgeleiden daarvan kunnen aanbieden.  In de relatie met de klanten willen we nog meer investeren. Wij geloven in kleine teams om een segment van onze klanten op een zo gepast mogelijke manier te kunnen ondersteunen. Persoonlijk contact en kennis van zaken is daarbij onontbeerlijk.”

De Intelligent groep heeft  door het samengaan met Sentia meer dan 300 medewerkers in België en Nederland. De geconsolideerde omzet voor de groep wordt in 2015 geraamd op 60 miljoen euro. De teams blijven verder werken op de verschillende kantoorlocaties van Intelligent in Gent (BE), Brussel (BE), Nieuwegein (NL), Barendrecht (NL) en Amsterdam (NL).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.