Knipsel Smappee (links) en Blitz Power (rechts). Foto RR

Laadpalenconcurrent dwingt verkoopverbod af voor Blitz Power-stations wegens nabootsing

HARELBEKE, KRUIBEKE - De Brusselse ondernemingsrechtbank heeft zopas geoordeeld dat de producten van laadpalenproducent Blitz Power BV inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van concurrent Smappee. Dat schrijft het bedrijf woensdag in een persbericht.

Het vonnis volgt op de auteurs-en modelrechtelijke inbreukprocedure die in oktober vorig jaar door Smappee werd aangespannen. De rechtbank is van oordeel dat de geviseerde producten dezelfde algemene visuele indruk wekken en dat nabootsing van het Smappee EV Wall laadstation voor verwarring kan zorgen.

De rechtbank legt een verbod op dat de hele Europese Unie bestrijkt voor twee kleurvarianten van de betwiste Blitz Power-producten, en België voor de anderen. Blitz Power, dat eerder dit jaar uitpakte met internationale designprijzen, kan nog wel beroep aantekenen tegen het vonnis.

LEES OOK. Starter van de week: Blitz Power in Kruibeke bouwt hippe laadpalen

"We verwelkomen deze beslissing, die volgens ons volledig gerechtvaardigd is", reageert Smappee-CEO Stefan Grosjean. "Als mensen onze producten zien, weten ze meteen: dat is Smappee. Dat willen we zo houden en we zullen de nodige stappen ondernemen om onze intellectuele eigendom en onze eigenheid te beschermen."