Nieuws Oost-Vlaanderen Lansweeper neemt apparaatherkenningstechnologie van Fing over

Lansweeper neemt apparaatherkenningstechnologie van Fing over

Lansweeper neemt apparaatherkenningstechnologie van Fing over

DENDERMONDE – IT-assetmanagementplatform Lansweeper heeft aangekondigd dat het Fing, een app voor het scannen van netwerken en herkennen van apparaten, heeft overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. De technologie van Fing combineert netwerkgegevens tot één specifiek apparaat dat informatie biedt over het merk, type, model en besturingssysteem met ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Fing beschikt over een van ’s werelds grootste databases, met meer dan 600 miljoen uniek geïdentificeerde apparaten. De overname breidt het vermogen van Lansweeper om netwerken te detecteren aanzienlijk uit.

IDC voorspelt dat er meer dan 41 miljard verbonden/IoT-apparaten zullen zijn tegen 2025, met een stijgende vraag naar smarthometoepassingen en wearables. Meer dan de helft van de bedrijven heeft echter geen idee hoeveel apparaten er feitelijk verbonden zijn met hun bedrijfsnetwerk of hoeveel er toegang hebben tot bedrijfsmiddelen via een thuisnetwerk. Dit brengt een enorm risico op onbevoegde toegang, diefstal van gegevens en potentiële malware- en ransomwareaanvallen met zich mee.

Dave Goossens, CEO van Lansweeper: “Fing staat aan de frontlinie van de unieke uitdaging om apparaten te identificeren. De combinatie hiervan met onze ongeëvenaarde, agentloze detectietechnologie is een belangrijke stap om onze visie voor ITAM 2.0 tot leven te brengen: om elke organisatie in staat te stellen hun IT-infrastructuur te beheren en beveiligen door middel van inzicht in hun IT-estate.”

Steeds meer apparaten verbonden

“Voor elk nieuw apparaat dat wordt toegevoegd aan een netwerk is het nodig om nieuwe kwetsbaarheden correct te identificeren en beheren. Bedrijven moeten hier rekening mee houden, omdat er steeds meer en meer apparaten worden verbonden. Dankzij deze overname beschikken we nu over de expertise van de marktleider op het vlak van apparaatdetectie en – identificatie, waardoor we nu die visie van ITAM 2.0 voor bedrijven over heel de wereld kunnen verwezenlijken.”

Partnership

Patrizia Cozzoli, CEO van Fing, voegde hieraan toe: “We kijken uit naar deze volgende stap in onze reis. Door onze krachten te bundelen met Lansweeper, breiden we zowel ons marktbereik als ons ontwikkelingsvermogen uit met de toevoeging van Enterprise IT- en OT-apparaten. Dankzij deze overname kunnen we onze missie voortzetten om onze apparaatherkenningstechnologie verder te ontwikkelen. We zijn trots op dit partnerschap met een organisatie die een duidelijke en aangepaste visie heeft voor de toekomst van IT-assetmanagement en een team dat begrijpt hoe waardevol Fing is voor deze uitdaging.”

Dovesco

Lansweepr is sinds 2018 in handen van investeringsfonds Dovesco uit Zwijnaarde. “Bij Dovesco zijn we verheugd om het management van Lansweeper te ondersteunen bij de overname van Fing. De integratie van de technologie van beide bedrijven zal de positie van Lansweeper als wereldleider op het vlak van assetdetectie nog verder versterken. Bovendien is het een belangrijke stap in de verdere strategische ontwikkeling van Lansweeper, waaraan Dovesco volledig is toegewijd”, aldus Managing Partner Anthony De Clerck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.