Wondr Een meterslange rij, nog voor de deuren open gingen. Foto: JID

Meteen meterslange rij voor opening winkel met plasticvrije verzorgingsproducten: “Onze shampoobars masseren ook”

De opening van de Wondr- winkel in het centrum van Gent was meteen een schot in de roos. Nog voor de deuren open gingen op zaterdag, stond er al een meterslange rij te wachten om plasticvrije shampoos en gezichtsmaskers in te slaan.

Waar acht jaar lang juwelenwinkel Edelgedacht was aan de Kalandeberg, vind je sinds dit weekend een vestiging van Wondr, het Gentse merk van plasticvrije verzorgingsproducten. Tibbe Verschaffel (27) richtte het merk 2,5 jaar geleden op en hield sinds dan al een tiental pop-ups open.

Lees ook: WONDR care opent allereerste flagship store in centrum van Gent: “Bezoekers krijgen er deskundig advies”

De winkel aan de Kalandeberg is de allereerste vaste winkel, en daar kwam meteen veel volk op af. Nog voor de deuren open gingen, stond er al een meterslange te wachten, klaar om het volledige aanbod te verkennen. “We verkopen verzorgingsproducten voor het gezicht, haar en lichaam”, zegt Verschaffel.

Tibbe Verschaffel in Wondr. Foto: JID

De shampoobars. Foto: JID

Denk aan deodorant, gezichtsmaskers, scrubs, body butter, herbruikbare wattenschijfjes, lippenbalsem, shampoo en meer. “De shampoo bestaat in vaste vorm, met bollen op om sneller te schuimen maar ook te masseren, en in poedervorm, om te mengen met water zodat het vloeibare shampoo wordt”, zegt Verschaffel.

Nieuw in het aanbod zijn de geschenkdozen. Daar zitten verschillende verzorgingsproducten, maar ook een verhaal, een plantbare postkaartje met bloemenzaadjes en een playlist in, gemaakt door de Gentse muzikant Levito. Zodat je de volledige beleving krijgt. Alle producten zijn vrij van plastic, maar ook vrij van dierenleed en vegan.

Foto: JID

Foto: JID