Minister Crevits opening new HQ Biotalys 9 September 2021_2

Minister Crevits opent nieuw hoofdkantoor en labo van Biotalys in Gent

GENT - Biotalys, is een bedrijf actief op het gebied van agrarische technologie dat de uitdagingen op het vlak van voedselbescherming wil aanpakken via biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen. Het mocht gisteren Vlaams Minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits verwelkomen om hun het nieuwe hoofdkantoor en de laboratoria te openen in de biotech cluster van Gent.

De plechtigheid, die had moeten plaatsvinden in januari maar door COVID-19 beperkingen moest uitgesteld worden naar gisteren, werd ook bijgewoond door ongeveer 70 aanwezigen, waaronder de directie en medewekers van Biotalys, media en lokale stakeholders. Zowel CEO Patrice Sellès als Minister Crevits gaven een toespraak die werd gevolgd door een rondleiding door de vestiging van het bedrijf.

Biotalys’ nieuwe hoofdkantoor beslaat 1.800 m² aan laboratoria en technische ruimtes, naast 800 m² kantoorruimte. Zowel de R&D-activiteiten van het bedrijf als de meeste van haar staff functies vinden onderdak in de nieuwe locatie. De verhuis naar de nieuwe R&D-faciliteiten vormt een belangrijke stap voor het bedrijf bij de verdere ontwikkeling van haar productpijplijn en de uitbouw van een meer duurzame en veiligere voedselvoorziening na de geslaagde beursgang van het bedrijf in juli. Het nieuwe kantoor past ook binnen de waarden van Biotalys inzake milieu, en laat het bedrijf toe om efficiënties te verwezenlijken bij haar operaties en op vlak van energieverbruik dankzij moderne toepassingen en technieken. De site waar de kantoren gelegen zijn laat ook een verdere uitbreiding toe om gelijke tred te houden met de voorziene groei van het bedrijf.

State-of-the-art faciliteiten

“Het was een plezier om alle aanwezigen te verwelkomen bij de opening van onze nieuwe hoofdkantoren en laboratoria eerder vandaag. Voortaan kunnen onze medewerkers terecht in state-of-the-art faciliteiten waar we de nodige uitrusting, ruimte en werkomgeving ter beschikking hebben om onze inspanningen verder te zetten inzake de ontwikkeling en uitbreiding van onze productpijplijn”, zei Patrice Sellès, Chief Executive Officer van Biotalys.

 

“Biotalys werkt met één van de meest vernieuwende technologieplatformen voor de landbouw wereldwijd om bij te dragen aan een veiligere en duurzame voedselproductie. Ik ben vereerd om het nieuwe hoofdkantoor van Biotalys officieel te kunnen openen en om een dergelijk innovatief bedrijf te verwelkomen in haar nieuwe vestiging in Gent. Wij zijn trots om het hoofdkantoor van een dergelijk boeiend bedrijf hier te hebben, en zo bij te dragen aan de verdere verankering van onze regio als leidende biotech hub in Europa”, voegde Hilde Crevits, Vlaamse Minister van Landbouw en Innovatie, hieraan toe.

Amerikaans kantoor

Naast de nieuwe hoofdkantoren in Gent heeft Biotalys ook een bestaand kantoor van haar Amerikaanse dochteronderneming in North Carolina (VS), die dient als thuisbasis voor een team dat gericht is op het voorbereiden van de marktintroductie in de VS van Evoca™, het eerste op proteïne gebaseerde biologische bestrijdingsmiddel van het bedrijf, gepland voor de tweede jaarhelft van 2022, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende overheden.