seapoint Foto: JID

Nieuw visrestaurant heeft té veel succes: eigenaars sluiten hun nieuwe zaak

Batughan Kolcu en Kadir Karadag wisten dat Seapoint een succes ging zijn, maar dat het ging ontploffen, dat hadden ze niet zien aankomen. Een dikke maand na de opening sluiten ze de deuren omdat het visrestaurant té goed draaide.

Elke Gentbruggenaar kent viswinkel Zuiver op de Graat en elke Ledebergenaar kent bakkerij en tea-room Aktief. Hun eigenaars, Batughan Kolcu (37) en Kadir Karadag (28), kennen elkaar al van kindsbeen af. Een samenwerking zat er al langer aan te komen.

Een dikke maand geleden openden ze vol trots een visrestaurant op Ledebergplein, met vis van Zuiver op de Graat en brood van bakkerij Aktief. De gasten konden zelf hun maaltijd samenstellen, van de vis tot de saus.

Lees ook: Populaire viswinkel en bakker slaan handen in elkaar voor gloednieuw visrestaurant: “We vullen een gemis in”

“Het was van in het begin een succes”, zegt Kolcu. “Zo goed als elke dag zat het restaurant afgeladen vol. Het marcheerde zodanig goed dat het niet meer te combineren viel.”

Dus besloten de vrienden om Seapoint te sluiten. Kolcu zal het concept overbrengen naar zijn viswinkel in Gentbrugge. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. “De formule zal dezelfde zijn als in Ledeberg”, zegt hij. “Je zal nog steeds zelf je vis, groenten en saus kunnen samenstellen. Je zal ook een wijntje of bubbels kunnen bestellen, kreeften, langoustines en andere nieuwigheden die er voordien niet waren.”