Syensqo Foto: Belga

Nobelprijswinnaar adviseert chemiebedrijf Syensqo

Het Belgische chemiebedrijf Syensqo krijgt voortaan wetenschappelijk advies van onder anderen de Nederlandse chemicus Ben Feringa, die in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde kreeg. Dat blijkt maandag uit een persbericht van Syensqo.

Feringa, hoogleraar chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, zal deel uitmaken van een wetenschappelijke adviesraad bij het bedrijf. Die raad “zal Syensqo ondersteunen bij het integreren van toonaangevende wetenschappelijke kennis in innovatieprojecten, het identificeren en evalueren van opkomende technologieën en het bevorderen van samenwerking met de externe wetenschappelijke gemeenschap”, klinkt het in een persbericht.

Behalve Feringa, maken ook Avelino Corma (hoogleraar aan de universiteit van Valencia), Juan de Pablo (universiteit van Chivago) en Karim Zaghib (Concordia University) deel uit van de wetenschappelijke adviesraad. De raad komt in 2024 twee keer samen.

Syensqo ontstond eind vorig jaar uit de opsplitsing van het chemieconcern Solvay. Het beursgenoteerde bedrijf maakt bijvoorbeeld polymeren en composieten voor een resem industrieën en ontwikkelt ook materialen voor batterijcellen voor onder andere elektrische auto’s.

Syensqo heeft Belgische kantoren in Brussel, Kallo-Beveren en Oudenaarde.