Nieuws Oost-Vlaanderen Ondanks corona, forse investeringen bij Boutique Hotel Shamon

Ondanks corona, forse investeringen bij Boutique Hotel Shamon

Ondanks corona, forse investeringen bij Boutique Hotel Shamon

EEKLO – Het belooft een druk voorjaar te worden voor Hotel Shamon te Eeklo. Windy en Tomas, eigenaars van het unieke pand, plannen de komende maanden heel wat verbouwingswerken aan en rond het gebouw. Deze stonden al langer op de planning. De kleinere bezetting door de huidige pandemie maakt het eindelijk mogelijk de verbouwingen aan te vatten. “Een geluk bij een ongeluk”, klinkt het bij de uitbaters van het hotel.

Bij Hotel Shamon in Eeklo staan heuse verbouwingswerken op het programma. Zo zal de kelderverdieping en bijhorende terrassen aan de achterkant van het gebouw onder handen genomen worden. Enerzijds om de toegankelijkheid te verbeteren en anderzijds om de technieken te optimaliseren zoals: regenwateraansluiting voor de gemeenschappelijke delen en airco aansluiting op alle hotelkamers. Ook binnen in het gebouw zal er naarstig gewerkt worden. Ons gigantisch glas in lood raam “vrouwe Aurore” zullen we even moeten missen voor restauratiewerken en ook 2 van onze deluxe kamers worden volledig vernieuwd. Ze krijgen een nieuw art nouveau interieur en dito luxe badkamer. Het worden pareltjes, aldus de zaakvoerders.

 

Windy en Tomas hadden al langer verbouwingsplannen, maar het was wachten op de toestemming van erfgoed en ook de bouwvergunning. Bovendien was het ook wachten op een kalmere periode in het hotel. Sinds we gestart zijn in 2017 kenden we steeds een hoge bezetting. Zo’n ingrijpende werkzaamheden waren dus niet aan de orde. Tot nu. Met de coronacrisis is dit helaas een ander verhaal. Onze kamerbezetting staat op een laag pitje en we hebben amper klanten. We verwachten ook de komende maanden nog niet al te veel beterschap. Daarom het ideale moment om de werken aan te vatten en te bouwen aan een nog mooiere toekomst van het hotel.

Het hotel blijft tijdens de verbouwingswerken open. Klanten die een hotelovernachting in de buurt nodig hebben kunnen dus nog steeds bij Boutique hotel Shamon terecht!

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.