Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse toeristische sector krijgt extra steun

Oost-Vlaamse toeristische sector krijgt extra steun

Oost-Vlaamse toeristische sector krijgt extra steun

Ter ondersteuning van de toeristische sector start de Vlaamse Regering het Stimulusprogramma op. Wie in het Vlaamse programma niet geselecteerd wordt voor steun, krijgt een extra kans in het Oost-Vlaamse Stimulusprogramma. Toerisme Oost-Vlaanderen voorziet hiervoor een budget van € 250.000.

Om het herstel van de toeristische sector te ondersteunen riep de Vlaamse Regering eerder deze week het Vlaamse Stimulusprogramma in het leven, goed voor 30 miljoen euro. Het doel is om toeristische ondernemingen – logies en attracties – extra middelen te geven om investeringen te doen en zo opnieuw succesvol te kunnen starten in 2021. Om van deze steun te kunnen genieten, dient men een aanvraag te doen, maar het is mogelijk dat niet alle ontvankelijke dossiers betoelaagd kunnen worden met Vlaamse middelen.

Oost-Vlaamse ondernemers die een dossier indienen, maar op Vlaams niveau uit de boot vallen, krijgen van Toerisme Oost-Vlaanderen nu een extra kans op steun via een eigen Stimulusprogramma. Daarvoor maakt Toerisme Oost-Vlaanderen € 250.000 van haar eigen middelen vrij.

Investeringen mogelijk maken

“De steun die de Vlaamse Regering en ook Toerisme Oost-Vlaanderen aanreikt, is deels een toelage en deels een renteloze lening op lange termijn”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Met die steun maken we het voor toeristische ondernemers mogelijk om, ondanks de moeilijke omstandigheden, toch te investeren in toekomstgerichte aanpassingen van hun product die de heropstart van toerisme na corona ten goede zullen komen.”

Herkansing

Wie niet geselecteerd werd voor het Stimulusprogramma van de Vlaamse Regering krijgt bij Toerisme Oost-Vlaanderen een extra kans op steun. “Belangrijk om weten is dat hiervoor geen tweede aanvraag dient te gebeuren”, voegt Grillaert toe. “Een Oost-Vlaamse ondersteuning wordt toegekend op basis van het bij Vlaanderen ingediende dossier. Aanvragen kunnen nog heel de maand maart ingediend worden op de website van Toerisme Vlaanderen. Wij moedigen onze ondernemers dan ook aan om gevolg te geven aan deze oproep. Steunaanvragen voor investeringen in ecologische duurzaamheid en digitalisering hebben bij ons alvast een streepje voor bij de herkansing.”

Consultants en experten gezocht

Als extra aanvulling bij de financiële steun betrekt Toerisme Oost-Vlaanderen ook experten en consultants. Oost-Vlaamse toeristische ondernemers kunnen bij de opmaak van hun indieningsdossier advies inroepen van consultants. Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert daartoe een open oproep, waarop consultants kunnen intekenen. Vanaf 8 maart zal de lijst van experten en consultants te vinden zijn op de sectorwebsite van Toerisme Oost-Vlaanderen. Als extra duwtje in de rug geeft Toerisme Oost-Vlaanderen per dossier een vergoeding van € 250 voor minstens twee uren advies.

Meer informatie over het Oost-Vlaamse Stimulusprogramma vind je op de sectorwebsite van Toerisme Oost-Vlaanderen. Wie aan het programma wil meewerken als expert kan zich inschrijven via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.