Ludwig Dumont Ludwig Dumont.

Out Of Office met Ludwig Dumont van Willow: “Ik wil eens een businesslunch doen met Sheryl Sandberg, zij wil komaf maken met de machogedreven bedrijfscultuur”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Deze week voor Oost-Vlaanderen: Ludwig Dumont van het Gentse softwarebedrijf Willow. Wanneer Ludwig out of office is, kan je hem vinden in Spanje met zijn gezin.

Hoi Ludwig! Wat zijn jouw zomerplannen?

“De laatste twee weken van juli ben ik out of office. Ik ga met mijn vrouw en twee zoontjes naar Spanje. Ik kijk er heel hard naar uit om quality time te hebben samen. Het is een low budget reis, want we slapen in een appartementje en gaan met de auto. Mij maakt dat allemaal niet uit, zolang we maar samen zijn.”

Lees ook: Out Of Office met Maarten Avonts van Acom: “Bij mijn vrienden sta ik bekend als wandelende encyclopedie voor goede restaurants”

Werk je dan nog op reis?

“Het is onmogelijk om twee weken lang echt totaal niet met het werk bezig te zijn. Mijn computer gaat altijd mee en ik ben in principe ook wel bereikbaar. Meestal werk ik ’s ochtends. In de namiddag gaan we dan uiteraard iets doen met vier. ’s Avonds check ik mijn mails dan ook nog een keer. Dat is iets waarvoor ik heb gekozen, en ik denk dat het als zaakvoerder van een KMO moeilijk anders kan.”

“Er wordt echt te weinig gesproken over de sterke tactische en operationele leadership skills van vrouwen.”

Ludwig Dumont

Je bedrijf is gevestigd in Gent, ben je zelf ook van die regio?

“Ik ben geboren en getogen in Roeselaere in West-Vlaanderen, maar woon inderdaad in Gent.”

Waar zou je een toerist in jouw regio naartoe sturen?

“Parkbos! Dat is in Sint-Denijs-Westrem. Je kan daar heel mooi wandelen en ik vind het ook fijn om de rust daar te gaan opzoeken met de kindjes. Je kan vanaf daar ook heel mooi wandelen naar De Pinte en Sint-Martens-Latem. Er zijn wat kastelen in de buurt en verschillende gelegenheden om te picknicken. Ze zijn daar nu ook een zwemvijver aan het aanleggen. Ik ben ook nogal een fervente loper, wat trouwens ook een groot deel van mijn vakantie is. Ideaal om daar te doen.”

En wat betreft horeca in Gent?

“Ik ben geen fervente horecaganger, maar als ik ergens naartoe ga zal het wel eerder de Thaise keuken zijn. In Zwijnaarde is er een uitstekende Thai: Hong Kong Thai. Ik ben ook een koffiedrinker. Een koffiebar die echt wordt onderschat is Buongiorno.”

Lees ook: Gentse scale up Willow sluit partnership met Nederlandse retailgroep Optitrade

Met welke ondernemer zou je eens een businesslunch willen plannen?

“Sheryl Sandberg. Behind the scenes is zij de master of ceremony geweest van heel mooie bedrijven. Zij heeft ook een heel goed boek geschreven genaamd ‘Lean in’. Dat boek gaat over alles rond vrouwen op het werk. Zij wil mee komaf maken met de machogedreven cultuur die er nog heerst binnen bedrijven. Ik vind het ook inspirerend dat ze spreekt over de manier waarop vrouwen leiden. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen meer in bestuurderszitjes moeten komen en meer in posities moeten zitten waar beslissingen worden gemaakt. Maar er wordt echt te weinig gesproken over de sterke tactische en operationele leadership skills van vrouwen. Er moet meer gepraat worden over wat voor verfrissende en positieve zaken dit kan binnenbrengen in een bedrijf.”

Hoe probeer je zelf voor (gender)gelijkheid te zorgen binnen Willow?

“Ik geloof sterk in heterogene teams. Verscheidenheid zorgt voor een ruimere kijk op heel wat zaken in het leven en helpt ook om empathie en een open-minded cultuur aan te houden. Door een cultuur van meritocratie centraal te stellen, zorg je ook voor gelijkheid. Je gaat je toeleggen op de bijdrage van mensen en niet op de achtergrond.”