Nieuws Oost-Vlaanderen SD Worx neemt Duitse sectorgenoot over

SD Worx neemt Duitse sectorgenoot over

SD Worx neemt Duitse sectorgenoot over

zzzzzzzzzzzzsdworxHR-dienstverlener SD Worx, met ook kantoren in Gent en  Aalst, neemt het Duitse fidelis HR over. fidelis HR heeft 629 medewerkers en draaide in 2015 een omzet van 55 miljoen euro. Door de overname wordt SD Worx de tweede grootste payroll provider in Duitsland én verstevigt het zijn tweede positie op de Europese markt.

fidelis HR werd in 2013 overgenomen door het beursgenoteerde Aurelius en was tot dan gekend als TDS HR Services & Solutions. Het bedrijf biedt een complete HR-dienstverlening aan en berekent maandelijks bijna een miljoen lonen voor zesduizend klanten in de publieke en private sector. Naast loonadministratie, ook in outsourcing, is het bedrijf onder meer gespecialiseerd in personeelsadministratie, benefit management en HR-software.

De medewerkers van beide ondernemingen hebben een pak ervaring en kennis en de dienstverlening blijft behouden. Zo kunnen de klanten blijven rekenen op hoogkwalitatieve diensten en is de continuïteit verzekerd.
“Deze overname past helemaal binnen onze strategie om internationaal te blijven groeien en op die manier onze positie op de markt te verstevigen. SD Worx Duitsland krijgt er enkele grote nationale en internationale bedrijven als klant bij en verhoogt zijn aandeel in de publieke sector aanzienlijk: 45% van de omzet van fidelis HR komt uit diensten voor de overheid. De twee ondernemingen zijn dus sterk complementair. Daarenboven hebben ze een gelijkaardige bedrijfscultuur, een vergelijkbaar dienstenaanbod en een goede geografische spreiding in Duitsland”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Groep.

“Duitsland is één van de grootste en meest belangrijke markten in Europa voor HR-dienstverlening en biedt nog heel wat groeipotentieel. De nieuwe entiteit is een ideale basis om dat potentieel in de toekomst samen uit te bouwen”, aldus Jörg John, CEO van fidelis HR.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.