eeklo_jobs_foto Foto AVS

Sint-Laureins laat werkzoekenden swipen door vacatures: “Totale ommekeer in wervingsproces”

SINT-LAUREINS - Werkgevers en werkzoekenden kunnen elkaar voortaan op eenvoudig vinden via de app My Local Job in de gemeente Sint-Laureins. Het volgt daarmee Stekene en Eeklo, waar de app al eerder werd geïntroduceerd. Ook voor verenigingen wordt het op die manier makkelijker om vrijwilligers te vinden.

Het lokaal bestuur investeert jaarlijks 1.500 euro bovenop 2.500 euro aan eenmalige instapkosten om de app gratis aan te bieden aan de werkgevers en verenigingen in de gemeente. Als bedrijf betaal je normaal 450 euro per jaar. Werkgevers kunnen onbeperkt vacatures opladen. Voor werkzoekende of vrijwilligers is de app steeds gratis.

Swipen

"Vandaag zijn er heel wat kanalen om een job te zoeken, maar My Local Job is laagdrempelig in gebruik voor de werkgevers en de werknemers", vertelt hr-specialist Ann Callens van My Local Job. "Het is een totale ommekeer in het wervingsproces. Werkzoekenden hoeven geen motivatiebrieven of curricula vitae op te stellen, enkel eenmalig een profiel aanmaken met hun contactgegevens."

Bedrijven kunnen zich registreren via de website of na het installeren van de app. Van zodra de vacatures online staan, kunnen werkzoekenden 'swipen' door het aanbod. Indien je rechts swipet, krijgt de werkgever een melding en neemt hij contact op.