Skindr Foto: Skindr.

Skindr-app pakt uit met primeur: “Binnen de 24 uur professioneel huidadvies voor dermatologische noodgevallen”

De medische applicatie Skindr, waar je je mogelijke huidproblemen kan laten controleren door een dermatoloog, heeft een nieuwe formule gelanceerd op haar platform dat het hoofd moet bieden aan dermatologische spoedgevallen. "Bij sommige huidaandoeningen is een zeer snelle aanpak van belang om goed herstel te kunnen garanderen", zegt medeoprichtster en dermatoloog Dr. Avermaete.

Skindr is in 2022 in het leven geroepen door de Gentse dermatologe Annelies Avermaete en patiënt Jochen Boeykens in samenwerking met 20 dermatologen. Het is een applicatie waar je foto's kan uploaden van je mogelijke huidprobleem en binnen een bepaalde tijd advies krijgt van een dermatoloog. Avermaete wou hiermee inspelen op de maandenlange wachttijd bij de dermatoloog. Sinds de lancering van de app vonden 14.000 mensen hun weg naar een online dermatoloog.

Lees ook: Starter van de week: Skindr tackelt lange wachttijden bij dermatologen met online consultatiesBij Skindr start je een consult vanaf 39 euro en bedraagt de wachttijd gemiddeld 48 uur. Maar volgens Avermaete is het ene huidprobleem urgenter dan het andere. "Bij sommige huidaandoeningen is een zeer snelle aanpak van belang om een goed herstel te kunnen garanderen, denk maar aan impetigo, een van de meest besmettelijke huidinfecties die best zo snel mogelijk wordt ingeperkt", zegt ze. "Maar soms zijn patiënten ook zo ongerust dat onmiddelijke geruststelling voor mentale rust zorgt."

Om die redenen is het sinds kort mogelijk om via de app binnen de 24 uur geholpen te worden door een dermatoloog, ook in het weekend. Binnen die tijdspanne krijg je als patiënt een diagnose, behandelingsadvies en een voorschrift.