Nieuws Oost-Vlaanderen Sofics haalt Creafund als groeipartner aan boord

Sofics haalt Creafund als groeipartner aan boord

Sofics haalt Creafund als groeipartner aan boord

AALTER – Het bedrijf Sofics, gelegen te Aalter, heeft de investeringsholding Creafund als lange termijn partner aan boord gehaald. De oprichters van deze chip technologie parel gaan hiermee de volgende etappe in van hun groeitraject. “Deze samenwerking met Creafund betekent het begin van een nieuw tijdperk en de voortzetting van onze sterke tradities”, zegt Koen Verhaege, oprichter-CEO van Sofics.

“Creafund heeft een onbetwistbare track record in het ondersteunen van bedrijven in hun groei-ambities en brengt eveneens financiële versterking om de implementatie van ons bedrijfsplan te ondersteunen”, zegt Inge Vercruysse, medeoprichter-CFO. “We blijven volledig toegewijd aan ons team om samen onze klanten en technologieën verder uit te bouwen.”

Sofics werd indertijd opgericht met als specifieke focus het verminderen van de gevoeligheid van halfgeleiders (semiconductors) voor elektrostatische ontlading (electrostatic discharge, ESD) en is daarin uniek. Het rekent ondertussen de grootste internationale bedrijven tot haar klanten, geografisch gespreid van Silicon Valley tot Zuid-Korea, Taiwan, Israël, Japan enz. Vandaag ligt de focus op het verder uitbouwen van robuuste IC oplossingen op zowel het niveau van basisbouwblokken (ESD, EOS, EMC, RadHard enz.) als op het hogere circuit niveau (PHY, I/O en andere).

Ruth De Wulf, Investment Director Creafund: “Halfgeleiders spelen een belangrijke rol in onze maatschappij en zijn niet weg te denken uit onze toekomst, hetgeen perfect past in de lange termijn visie van Creafund.

“Om in te kunnen spelen op de voortdurende evolutie in deze sector en de rol daarin van Sofics, gaan wij vol enthousiasme onze schouders zetten onder deze nichespeler om samen met het zeer gedreven management de huidige marktpositie te versterken en de verdere internationale groei te versnellen.”

Sofics’ oplossingen zijn te vinden in allerhande chips gerelateerd aan ondenkbaar veel technologieën en apparaten, zoals smartphones, flatscreen TVs, game consoles, maar zijn eveneens te vinden in auto’s, satelliet systemen en zelfs robots op Mars. Het bedrijf is een voorbeeld bij uitstek van Vlaams ondernemerschap met een mondiale impact.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.