Nieuws Oost-Vlaanderen Staalbedrijf Victor Buyck voert sterk staaltje actievoeren op

Staalbedrijf Victor Buyck voert sterk staaltje actievoeren op

Staalbedrijf Victor Buyck voert sterk staaltje actievoeren op

30_140025001411481262Victor Buyck Steel Construction, dat zijn hoofdzetel heeft in Eeklo en daarnaast ook een vestiging in Wondelgem, liep bij de vorige nationale vakbonsactie al in de kijker met een openlijke oproep van CEO Wim Hoeckman om niet te staken.
Dit keer komt het bedrijf nog straffer uit de hoek: de 120 bedienden en 210 arbeiders van het bedrijf hebben immers unaniem beslist om niet deel te nemen aan de nationale betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7 oktober en om in plaats daarvan op de bedrijfssite tijdens de middagpauze een drie kwartier durende sit-in te organiseren om een gemeenschappelijke stem van werkgever en werknemers te laten horen.

Met deze originele en unieke actie, die er bovendien komt op een ogenblik dat heel Europa op zijn kop staat omwille van de syndicale agressie bij Air France, willen alle werknemers van het bedrijf aangeven en aantonen dat het wel degelijk mogelijk is om een gezamenlijke proteststem te laten klinken tegen het regeringsbeleid zonder de werkgever nadeel te berokkenen.

De belangrijkste kernboodschappen aan de regering zijn dat ze moet stoppen met interne twisten  en duidelijke beslissingen moet nemen rond belangrijke dossiers, zoals werkgelegenheid, loonbeleid, eindeloopbaantrajecten, loonhandicap en belastingdruk.

Daarnaast doet Wim Hoeckman samen met de werknemers nog eens een oproep om de uurloonkost te verminderen, want het verschil met Duitsland loopt al op tot 22% en met Spanje tot 50%. “Onze concurrentiekracht wordt ondermijnd en deze toestand is nefast voor de industriële ontwikkeling van België, zeker nu in de markt geen sprake meer is van groeiscenario’s”, zegt Hoeckman.

De werknemers van Victor Buyck roepen samen met hun CEO de regering voorts ook nog op om meer te investeren in infrastructuur, om niet-duurzame import uit China een halt toe te roepen, om iets te doen aan de knelpuntberoepen en om het miliedebat eindelijk eens ernstig te nemen.

Deze gezamenlijke schreeuw van werkgever en werknemers is een bevestiging van wat Robert Koelman hier vorige week poneerde, namelijk dat ons land bezig is zichzelf in de soep te rijden.

“Het is niet zo dat we enkel protesteren”, zegt Hoeckman nog. “We hebben ook alternatieven.  We waren het allereerste Oost-Vlaamse bedrijf dat recent het Charter Duurzaam Ondernemen” mocht ontvangen en onze visie en waardenkader kunnen een benchmark zijn voor waardecreatie en duurzaam ondernemen.”

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.