Stokerij Borrel Dochter Celine en vader Dries Billiet zijn terecht trots op hun Sloe Gin Simonne. “91 procent is een mooi resultaat.” Foto: emt

Stokerij Borrel haalt zilver met Sloe gin Simonne: “Erkenning voor ons harde werk”

Met een score van 91 procent kaapte de Sloe Gin Simonne een zilveren medaille weg op de Women’s International Thropy in het Duitse Mainz. “Een prestatie waar we trots op zijn”, klinkt het in de stokerij aan het Kunstdal in Eeklo.

De Eeklose stokerij Borrel timmert gestaag aan de weg om haar producten, sterk aan de Meetjeslandse regio gelinkt, in de markt te zetten. Vader Dries en dochter Celine Billiet, die in Lembeke woont, laten dan ook geen kans onbenut om hun gins, hun eau-de-vie en hun likeuren in de schijnwerpers te plaatsen.

Hun deelname aan het internationaal concours in het Duitse Mainz paste dan ook perfect in dit plaatje. “Je kan de wedstrijd vergelijken met de bekende wijnconcoursen”, verduidelijkt Celine.

Zoet en zuur verenigd

“Wedstrijden waarin wijnen tegen elkaar worden vergeleken. Hier was het niet anders. Honderden likeuren, want Sloe Gin Simonne is eigenlijk een likeur, al doet de naam anders vermoeden, worden er tegen elkaar uitgespeeld. Je begrijpt dat we heel fier zijn dat we een tweede plaats behaalden. Het is een erkenning voor het vele werk dat we in onze producten investeren.”

Sloe Gin Simonne vertrekt van een gin waaraan sleedoorn wordt toegevoegd om de geur, kleur en smaak optimaal te krijgen. “Later worden de bessen weggehaald”, zegt Celine. “Achteraf wordt alles afgewerkt met een distillaat ervan. Dat maakt onze Simonne, die het zoete van de likeur en het zure van de sleedoorn verenigt, zo uitzonderlijk.”

Sloe Gin Simonne wordt gemaakt met sleedoorn. Foto: emt