Nieuws Oost-Vlaanderen Sustainable starter: CuraeVia verbindt zorg, mobiliteit en duurzaamheid

Sustainable starter: CuraeVia verbindt zorg, mobiliteit en duurzaamheid

©AZ Maria Middelares

Sustainable starter: CuraeVia verbindt zorg, mobiliteit en duurzaamheid

DRONGEN – CuraeVia is een jonge onderneming die sinds januari 2021 op zoek gaat naar intelligente digitale oplossingen voor zorginstanties. Zo ontwikkelde ze reeds een gepersonaliseerd mobiliteitsmenu voor patiënten genaamd MediMobi en Routeez, een dynamische routeplanner voor thuisverplegingsorganisaties en laboratoria die stalen ophalen bij huisartsen.

Met maar liefst 30 jaar ervaring in de zorgsector werkt Marc Van Uytven, de zaakvoerder van CuraeVia, samen met zijn team concrete oplossingen uit met de focus op mobiliteit. “In de zorgsector kunnen er nog heel wat zaken duurzamer verlopen. Vandaag staat de gezondheidszorg namelijk in voor zo’n 7% van de globale uitstoot van het land”, vertelt Marc Van Uytven. “Klassiek nemen veel mensen de wagen naar het ziekenhuis, terwijl er nog heel wat andere en duurzamere opties zijn.” Om die reden bracht CuraeVia de online toepassing MediMobi op de markt.

“MediMobi stelt een gepersonaliseerd mobiliteitsmenu voor waarin alle opties worden voorgesteld die voor de patiënt relevant zijn. Zo stellen we ook openbaar vervoer, de fiets en deelplatformen van wagens voor aan de patiënt. Op die manier willen we de gebruiker op een andere manier naar mobiliteit leren kijken, want de wagen is niet altijd de beste optie voor een verplaatsing naar het ziekenhuis.”

Daarnaast wordt de volledige route ook visueel voorgesteld door middel van filmmateriaal. ”Vanaf  de opstapplaats van het openbaar vervoer tot in de inkomhal van het ziekenhuis wordt het traject volledig visueel in kaart gebracht. Naast het duurzame aspect is dit ook een grote meerwaarde voor de patiëntenbeleving.”

© AZ Maria Middelares

Ook de dynamische routeplanner Routeez van CuraeVia komt volgend jaar op de markt. Deze toepassing zorgt met een sterke planningssoftware voor een efficiëntere organisatie van verplaatsingen zoals staalophalingen of patiëntenbezoeken. “Er worden dankzij Routeez veel kilometers bespaard, waardoor zorginstanties ook bijdragen aan de verduurzaming van de zorgsector”, besluit Marc Van Uytven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.