Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse bedrijven zijn "fabrieken van de toekomst".

Twee Oost-Vlaamse bedrijven zijn "fabrieken van de toekomst".

Twee Oost-Vlaamse bedrijven zijn "fabrieken van de toekomst".

Factory of the Fure Awards 2016_winners3E.D.&A. uit Kalmthout, JTEKT Torsen Europe uit Strépy, Ontex uit Eeklo, Punch Powertrain uit Sint-Truiden, TE Connectivity uit Oostkamp, Biobakkerij De Trog uit Ieper en Van Hoecke NV uit Sint-Niklaas kregen een erkenning als de nieuwe “fabrieken van de toekomst.” De laureaten -waarvan twee uit Oost-Vlaanderen- kregen hun onderscheiding en bijhorend diploma uit handen van Vlaams minister Philippe Muyters en van Charles Baudouin, de CEO van de groep Vandewiele  “Deze bedrijven investeerden de voorbije jaren danig in de modernisering van hun machines, digitalisering én in hun medewerkers dat ze vandaag op productievlak internationaal tot de wereldtop behoren,” legt Herman Derache, algemeen directeur van Sirris, uit.

Technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, begeleiden momenteel meer dan 200 andere bedrijven in hun transformatie naar fabriek van de toekomst. “Wij willen onze bedrijven klaarstomen voor de vierde industriële revolutie.”, aldus Wilson De Pril, directeur-generaal Agoria Vlaanderen. “Agoria en Sirris willen daarbij niet blijven steken in de theorie rond concepten als industrie 4.0 maar bedrijven op het terrein klaar maken voor de toekomst. Vlaanderen heeft alle troeven om van de slimme maakindustrie een economisch speerpunt te maken.” Het is de tweede maal dat deze awards toegekend worden.

In marge van het event werd nog bekend dat Newtec uit Erpe-Mere, specialist in satelietcommunicatie, kan rekenen op IWT-steun voor zijn inspanningen op het vlak van innovatie. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.