debel_mario_750 Mario Debel

Tweede overname in een week: Ceres Pharma lijft Labophar in

GENT, SINT-MARTENS-LATEM - Het Oost-Vlaamse Ceres Pharma - ooit mee opgericht door Marc Coucke - heeft op een week tijd twee overnames gerealiseerd. Onder meer het Belgische Labophar wordt overgenomen. De familie De Clerck stapt op die manier in het kapitaal van Ceres.

Ceres Pharma werd in 2017 opgericht door CEO Mario Debel en ondernemer Marc Coucke. Die stapte vorig jaar uit het bedrijf en verkocht zijn aandeel aan het Franse investeringsfonds Naxicap.

Ceres Pharma is actief in anticonceptie voor vrouwen, voorschriftvrije geneesmiddelen en vitamines en voedingssupplementen. Het bedrijf is aanwezig in de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Het is onder meer bekend voor sportvoeding van het merk Etixx.

Deze week realiseerde Ceres Pharma twee overnames: het Roemeense Dacia Plant en het Belgische Labophar, beiden gespecialiseerd in voedingssupplementen.

LEES OOK. Gentse Ceres Pharma koopt opnieuw Roemeense sectorgenoot

Ceres Pharma neemt Labophar over van Dovesco, het investeringsbedrijf van de familie Jan De Clerck. Die herinvesteert de opbrengsten uit de verkoop in Ceres en wordt op die manier minderheidsaandeelhouder van Ceres Pharma.

E-commerce

Labophar in Sint-Martens-Latem werd in 2015 opgericht vanuit LabArt, een thuisadviesmerk van voedingssupplementen voor apotheken, en EF&S (Energetic Food And Supplements). In 2021 realiseerde het bedrijf een omzet van 7 miljoen euro.

Ceres Pharma-CEO Mario Debel reageert tevreden op de overeenkomst met Dovesco. Hij ziet in de merkenportefeuille en het e-commerceplatform van Labophar een interessante meerwaarde voor zijn bedrijf.