Esprit Aalst Tientallen mensen stonden vrijdagochtend te wachten voor de deur van de Esprit-winkel in de Kattestraat. Foto: apm

Veel belangstelling voor uitverkoop in Esprit-winkel: “Jammer dat de winkel sluit, er staan hier al zo veel panden leeg”

Tientallen mensen stonden vrijdagochtend aan te schuiven voor de deur van de Aalsterse Esprit-vestiging in de Kattestraat. Allemaal hoopten ze nog een laatste slag te slaan: de winkel houdt na het faillissement een totale uitverkoop met kortingen van 40%.

“Om 9.30 uur was ik al eens komen kijken, en toen stond er nog niemand”, vertelt Diane De Smet. “Ik ben niet met een bepaald plan naar hier gekomen, maar Esprit biedt goede kwaliteit aan een eerlijke prijs. Normaal kom ik op zaterdag naar het centrum, maar voor de uitverkoop ben ik speciaal een dag vroeger gekomen, ‘s ochtends. Morgen is misschien alles al uitverkocht.”

Lees ook: Failliete Esprit-winkels in Mechelen, Lier, Sint-Niklaas en Aalst houden uitverkoop

“Vroeger was ik klant bij Esprit”, zegt Ingrid De Schryver. “Ik woon in Aalst, dus van ver moest ik niet komen voor de uitverkoop. Het is spijtig dat de winkel vertrekt. Niet alleen voor de klanten en het personeel, maar ook voor de stad: er staan al genoeg panden te huur of te koop. In de krant las ik deze week dat Esprit een verouderd merk zou zijn, niet meer voor jongeren. Dat kan kloppen, maar voor mij is het wel een perfect merk.”

Lange wachtrij

“In onze zak zitten drie broeken en een short, aankopen voor mijn vrouw”, aldus Giovanni Coszack. “De grote maten waren er al snel uit, nu al. Ergens anders broeken vinden is moeilijk, dus we hebben er meteen enkele ingeslagen. Het is jammer dat de winkel in Aalst verdwijnt, online kan je nog wel bestellen, maar dan kan je natuurlijk niet passen.”

Drie broeken en een short konden Giovanni Coszack en zijn vrouw nog op de kop tikken. Foto: apm

Na zaterdag 22 juni sluit Esprit in de Kattestraat in Aalst voorgoed de deuren. Foto: apm

Heel wat klanten kwamen vrijdag naar buiten met een grote zak vol kledij, maar het was niet voor iedereen een vruchtbaar winkelbezoek. “Wij hebben maar een pull gekocht”, vertellen twee vriendinnen. “Het is lang aanschuiven aan de paskamers, als er minder volk was geweest, hadden we veel meer gekocht”, besluiten de dames.