Nieuws Oost-Vlaanderen Victor Buyck bereikt hoogste niveau op CO2 prestatieladder

Victor Buyck bereikt hoogste niveau op CO2 prestatieladder

Victor Buyck bereikt hoogste niveau op CO2 prestatieladder

30_140025001411481262Staalbedrijf Victor Buyck uit Eeklo is al geruime tijd bekommerd om het milieu. Het behalen van het Milieucharter Oost-Vlaanderen en van het ISO 14001-certificaat illustreren dit. Victor Buyck zocht echter ook naar een manier om haar CO2-emissies systematisch en meetbaar terug te dringen.

“De CO2-prestatieladder biedt hiertoe de nodige tools”, zegt CEO Wim Hoeckman. “Sinds 2010 neemt Victor Buyck deel aan dit CO2-reductieprogramma. Victor Buyck heeft als doel om haar CO2-emissies met 2% per jaar terug te dringen, en we zijn fier dat ons bedrijf daar elk jaar in slaagt.”

De CO2-prestatieladder is door ProRail ontwikkeld om aanbestedende bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Door aantoonbaar bezig te zijn met de reductie van hun CO2-uitstoot krijgen bedrijven een streepje voor bij aanbestedingen. Hoe hoger een bedrijf op de ladder staat, hoe groter de fictieve korting is die een aanbestedend bedrijf toekent. Dit is natuurlijk een sterke incentive om deel te nemen aan de CO2-prestatieladder.

“We zijn fier te kunnen zeggen dat we eind oktober 2015  de vijfde en hoogste trede op de ladder hebben bereikt”, zegt Wim Hoeckman. “Hiervoor is ons bedrijf onder meer een ingrijpend keteninitiatief gestart en meer dan de helft van de belangrijkste leveranciers zijn ervan overtuigd om ook hun carbon footprint te bepalen op de door SKAO (de Nederlandse Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen – nvder) voorgeschreven wijze. Dit was een werk van lange adem, en we we willen dan ook onze leveranciers bedanken voor de inspanningen die ze in dit verband hebben geleverd. Uiteraard hebben we dit resultaat ook te danken aan onze medewerkers. Het is dankzij hun inzet dat we ons de enige staalbouwer ter wereld mogen noemen die van elk project apart een volledige milieu-impactstudie maakt, inclusief de bepaling van de milieu-impactkost.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.