Nieuws Oost-Vlaanderen Viu More neemt zijn intrek in Merelbeke

Viu More neemt zijn intrek in Merelbeke

Viu More neemt zijn intrek in Merelbeke

imagesMet Viu More hebben Dirk Roelens en Benny Lauwers (respectievelijk rechts en links op de foto) een bedrijf opgericht dat zich richt op “augmented reality”-toepassingen voor de B2B-sector.

Augmented reality is een technologie waarbij virtuele elementen worden geprojecteerd op de werkelijke wereld met behulp van een smart device. Men creëert als het ware een volledig nieuwe wereld door extra informatie aan de realiteit toe te voegen.

Recent heeft Viu More de goedkeuring gekregen voor een door iMinds uit Gent gesteund coöperatief en innovatief onderzoeksproject. Samen met een aantal andere industriële partners en onderzoeksgroepen van de Universiteit van Gent en van de Vrije Universiteit Brussel zal uitgebreid onderzoek gevoerd worden waarbij de focus ligt op een substantiële verhoging van de performantie en robuustheid van de AR-software. Hierdoor zal het aantal opportuniteiten en toepassingen sterk uitgebreid kunnen worden. Tegelijk zal onderzocht worden wat de voordelen zijn van het gebruik van augmented reality ten opzichte van  andere technologieën die voor dezelfde toepassingen kunnen gebruikt worden.

“Augmented reality is vandaag de dag minder bekend dan Virtual Reality waarbij je jezelf volledig kan onderdompelen in een virtuele wereld”, zegt Benny Lauwers. “Wij zijn er echter van overtuigd dat de inspanningen die grote technlogiespelers als Google en Microsoft leveren augmented reality snel een grotere bekendheid zullen geven bij het grote publiek.”

Recent heeft Viu More zijn kantoren verhuisd naar Oost-Vlaanderen, meer bepaald naar Merelbeke van waaruit het verder met augmented reality wil bijdragen tot de zogenaamde vierde industriële revolutie en de fabrieken van de toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.