Jobdreamday Wetteren Foto: Voka Oost-Vlaanderen.

Wetterse bedrijven zetten hun deuren open voor laatstejaarsstudenten tijdens de Jobdreamday

Vandaag openden veertien bedrijven in Wetteren hun deuren om jongeren te helpen bij het kiezen van hun eerste baan. De bedrijven gaven een blik achter de schermen, zodat 150 jongeren konden ontdekken waar ze in de toekomst graag willen werken. De Jobdreamday is een initiatief van Voka Oost-Vlaanderen.

De werkgevers engageerden zich om de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor één dag even kleiner te maken. De laatstejaarsleerlingen van GO! Atheneum Campus Kompas en het Sint-Jozefinstituut Wetteren hadden keuze zat om hun Jobdreamday vorm te geven. Onder andere BERRY Superfos, Ajinomoto-Omnichem NV, Resilux, Wegenwerken De Moor en Smartphoto Group namen deel.

Lees ook: Werkgevers verleiden jongeren in Deinze: Jobdreamday brengt 220 laatstejaarsstudenten naar de bedrijfsvloer

"Als school vonden we het belangrijk om mee te stappen in dit project en de banden met de Wetterse bedrijfswereld nog nauwer aan te halen. Het is voor onze zesdejaars absoluut een verrijkende ervaring om te mogen zien en beleven wat de Wetterse ondernemingen te bieden hebben", klinkt het bij het Sint-Jozefinstituut Wetteren.