Nieuws Oost-Vlaanderen WOMED Award bekroont vrouwelijk ondernemerstalent: finalistes 2019 in de kijker

WOMED Award bekroont vrouwelijk ondernemerstalent: finalistes 2019 in de kijker

WOMED Award bekroont vrouwelijk ondernemerstalent: finalistes 2019 in de kijker

Op woensdag 9 maart 2022 wordt de WOMED Award weer uitgereikt aan de Onderneemster en de Belofte van het jaar. In 2019 waren Eef Tanghe (WOMED Award) en Marjolein Van Dorpe (Belofte) finalistes uit Oost-Vlaanderen. “Het was een fantastische ervaring. Ik zat in dezelfde ruimte met allemaal andere onderneemsters waar ik altijd al naar opkeek”, vertelt Marjolein van juwelenwinkel Ramoon. Inschrijven voor deze editie is nog mogelijk tot en met 7 november!

Marjolein Van Dorpe van Ramoon is een geboren onderneemster. “Als kind was ik altijd al druk in de weer met creëren. Ik was dus eigenlijk onderneemster alvorens ik een btw-nummer had.” Als jonge onderneemster is het niet altijd evident, maar door de WOMED Award kwam Marjolein al snel tot een verrassende vaststelling. “Door mijn deelname als Belofte aan de WOMED Award merkte ik voor het eerst dat ik al een enorm groot netwerk had. Ik was daar aangenaam door verrast.” Ondertussen baadt Marjolein een succesvolle zaak uit in Oudenaarde waar ze handgemaakte juwelen op maat maakt.

Ook Eef Tanghe van woningbouwvereniging Cohousing Projects ging in 2019 door als finaliste voor de WOMED Award. “Iemand anders gaf mijn naam door aan de organisatoren. Toen ik gebeld werd met de vraag of ik deel wou nemen, twijfelde ik wel even. Toch heb ik deelgenomen, want ik vind vrouwelijk ondernemerschap erg belangrijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.” Naast de ervaring, heeft haar deelname ook heel wat opgeleverd voor haar bedrijf. “Cohousing Projects kreeg veel aandacht. Dat is mooi meegenomen, zeker voor onze projecten. Veel mensen weten door de WOMED Award nu wat cohousing juist inhoudt.” Samen met haar team realiseert Eef heel wat cohousingprojecten in heel Vlaanderen, en dat steeds zo duurzaam en ecologisch mogelijk.

Schrijf jezelf of iemand anders in!

De WOMED Award kwam er door een samenwerking van Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Door de uitreiking van de award bekronen de organisaties vrouwelijk ondernemerstalent.

Wil jij je graag inschrijven voor de WOMED Award 2022 of ken je een sterke onderneemster die in aanmerking komt? Schrijf jezelf of de onderneemster dan voor 7 november in via https://markantvzw.be/womedaward. Succes!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.