Nieuws Oost-Vlaanderen Xwift Racing Events neemt deel aan 24u van Zolder, een gesprek met de twee Oost-Vlaamse piloten

Xwift Racing Events neemt deel aan 24u van Zolder, een gesprek met de twee Oost-Vlaamse piloten

Pieter Denys, CEO Xwift Racing Event

Xwift Racing Events neemt deel aan 24u van Zolder, een gesprek met de twee Oost-Vlaamse piloten

NAZAREETH/LIEVEGEM/MERELBEKE – Uit een liefde voor snelle wagens en een droom om ooit op een circuit te kunnen racen werd Xwift Racing Event opgericht door CEO Pieter Denys. Door de mogelijkheid om deel te nemen aan een intensief racing programma, geeft hij ook de kans aan verschillende CEO’s/ondernemers om hun eerste stappen in de racewereld te zetten en tilt hij de klassieke manier van netwerken naar een hoger niveau. Gedurende anderhalf jaar kregen ze de kans om helemaal zonder ervaring te starten en door een uitgebreid team van professionelen begeleid te worden. Het uiteindelijke doel: een deelname aan de race van 24 Hours of Zolder dit weekend tussen het andere GT en prototype geweld.

 

Estelle De Ruyck (zaakvoerster van twee KBC-kantoren)

Op 25 en 26 september 2021 zal Xwift Racing Events voor het eerst met hun team aan de start staan. Estelle De Ruyck is de enige vrouwelijke deelneemster. Als zelfstandig verzekeringsagent runt ze dagelijks een team van tien mensen. Tussen haar drukke beroepsactiviteiten door, trainde ze 1,5 jaar lang om zich voor te bereiden op dit weekend. “Dit is een ‘once in a lifetime opportunity’, dit kon ik niet laten liggen”, aldus Estelle De Ruyck, die bijzonder veel zin heeft in wat dit weekend staat te gebeuren in Zolder.

Wat doet Estelle in het dagelijks leven?

Estelle is zelfstandig verzekeringsagent voor KBC en mama van 4 grote dochters. Haar carrière is begonnen met de overname van het kantoor van haar vader. Vandaag de dag heeft ze zelf twee vestigingen in Gent en Merelbeke. Haar team bestaat uit 10 personen, waarvan 9 vrouwen en 1 man. Zoals ze zelf zegt is dit het tegenovergestelde van de heersende mannenwereld in de racing. Ze werkt voornamelijk samen met zelfstandigen en KMO’s.

Hoe is ze in dit racingverhaal terechtgekomen?

Estelle had het artikel over het project “The Race” van Xwift Racing Events zien verschijnen via LinkedIn. Uit sympathie voor het initiatief van CEO Pieter Denys, stuurde ze hem een berichtje om hem veel succes te wensen zonder gedacht te hebben ooit zelf hieraan deel te nemen. Op uitnodiging van Pieter en met een extra duwtje in de rug van haar vriend was Estelle ook zelf aanwezig op de allereerste bijeenkomst van The Race.

Omdat Estelle besefte dat dit een once in a lifetime opportuniteit was om in die racewereld terecht te komen en te voelen wat het is om in een racewagen te rijden, is ze uiteindelijk gezwicht. Ook de aangename babbels die ze had met CEO’s/ondernemers, die net zoals zij geen ervaring hadden, gaven haar een aangenaam gevoel om in dit avontuur te stappen.

Wat zijn haar bevindingen?

“De eerste keren op de simulator was voor mij een en al frustratie”, bekent Estelle. “Het voelde voor mij net zoals op een computer spelletje, maar ondertussen staat er een toestel te blinken in mijn woning. Op die manier kan ik het circuit nog beter leren kennen. Van crashen op een simulator ging ik naar het echte werk. Met een racewagen rijden op het circuit, het pak aan hebben,… dat is voor mij echt wel kicken.”

De racewereld is een echte mannenwereld, maar Estelle kan concluderen dat ze je als vrouw perfect aanvaarden. “Ik heb op geen enkele moment het gevoel gehad dat ze niet welkom was. Er hangt een heel aangename sfeer en niemand doet er uit de hoogte. Zelfs de piloten die daar echt top racen zoals Sam Dejonghe bekijken je normaal ondanks je een “onervaren” piloot bent.” Estelle doet dan ook graag een warme oproep aan vrouwen om te stappen in de racewereld als je passie auto rijden is.

Dominque Willems (CEO Solvas-groep)

De andere Oost-Vlaamse deelnemer is Dominque Willems, CEO van de Solvas-groep. Dagelijks is hij bezig met het runnen van 4 kantoren en het servicen van 10.000+ klanten. Na anderhalf jaar trainen in het team van Pieter Denys, die hem de racemicrobe doorgaf, kijkt hij er met heel veel enthousiasme naar uit om zondag aan de start te staan van een ionische race als de 24u van zolder. “Het overstijgt al mijn verwachtingen op het gebied van adrenalinegehalte en uitdaging”, zegt Willems.

Wat doet hij in het dagelijkse leven?

Dominique Willems is CEO van de Solvas-groep. Dit bedrijf werd opgericht in 1982 en heeft ondertussen 4 kantoren (Lievegem, Aalter, Oostende) en meer dan 50 medewerkers. Als financieel begeleider en partner helpen ze kmo’s, bedrijfsleiders en ambitieuze particulieren bij het opbouwen en beschermen van hun vermogen.

Hoe ben je in dit racingverhaal terechtgekomen?

Xwift is al jaren klant bij de onderneming van Dominque Willems. Racen heeft hem altijd al geïntrigeerd, maar hij heeft nooit de ‘kans’ gehad of wist niet hoe die eerste stappen te zetten in de racewereld. Het enthousiasme van Pieter Denys werkte aanstekelijk waardoor ook Dominique de microbe te pakken heeft gekregen. Samen hebben ze al een dag op het circuit doorgebracht alsook de Nürburgring bezocht. Het project van “The Race” was dan ook een mooie kans en step-up in de ogen van Dominique Willems.

Waarom de racewereld?

De racewereld is heel goed te vergelijken met de ondernemerswereld volgens Dominique. Presteren, altijd alert zijn en bij de les blijven, kijken naar en afwegen van opportuniteiten. Je moet steeds gefocust blijven op je doel. In het professionele leven ben je dagdagelijks bezig met je bedrijf on track te houden. Verder houdt Dominique ook van een uitdaging. Op zijn LinkedIn profiel kan je dan ook volgende quote terugvinden: “Een uitdaging is nooit ver weg.”

Wat zijn jouw bevindingen tot nu toe?

“The Race overstijgt al mijn verwachtingen op het gebied van adrenalinegehalte en uitdaging”, zegt Dominiqie. “Het is veel meer dan je pak aantrekken, in de auto stappen en een paar rondjes rijden op een circuit.

“Ik besef dan ook maar al te goed dat door de ondersteuning en organisatie van Xwift Racing Events het mogelijk is om dit te doen, anders zou het zo goed als onmogelijk zijn om zo iets iconisch als de 24u van Zolder zelf te mogen meerijden.”

“Daarnaast zorgt dit unieke race programma ervoor dat ik in contact kom met veel gelijkgezinden en gelijkgestemden, wat ervoor zorgt dat mijn netwerk en kennis wordt uitgebreid. Ik ben super enthousiast deze uitdaging aangegaan en heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.