Inex Leen de Clercq en Karel Piron van Inex. Foto: Joren De Weerdt.

Yoghurt van Inex verkozen tot ‘Hét Product van Oost-Vlaanderen’

De yoghurt van Inex wint de award van 'Hét Product van Oost-Vlaanderen' van Made in. De smeuïge verwennerij wordt geproduceerd in een melkerij in Bavegem en werd al met drie sterren bekroond door een jury van internationale chefs. De award werd overhandigd door Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen.

De afgelopen weken ging Made in Oost-Vlaanderen op zoek naar hét product uit de regio. Na een eerste stemmingsronde kwamen vijf finalisten uit de bus, waaronder de yoghurt van Inex. "Onze yoghurt wordt gemaakt volgens een authentiek recept dat in de jaren 50 werd ontwikkeld", zei marketing manager Leen De Clercq nog in een vorige interview. "Na de bereiding laten we onze yoghurt rustig rijpen in het potje. We streven naar het bewaren van eenvoud."

Voor de uitreiking verzamelden tweehonderd aanwezigen in het prachtige KMSKA op Het Zuid in Antwerpen. Ook Vlaams minister Jo Brouns, Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Koen Verwee, CEO van Mediahuis België, volgden de feestelijkheden mee. Na een welkomstwoord van Verwee was het tijd voor de uitreiking. Enkele prominente figuren kondigden de winnaars één voor één aan. Voor regio Oost-Vlaanderen was dit niemand minder dan de hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen, Frederik De Swaef.

Foto: Inex

“De winnaar is voor mij een nostalgisch product”, zegt Frederik nog. “Inex is inderdaad een nostalgisch en authentiek product, met passie gemaakt door onze medewerkers”, zegt Leen de Clercq op het event. “We zijn heel trots op deze Oost-Vlaamse erkenning.”

Het is de eerste keer dat Made In de awards uitreikt. In totaal leverde de wedstrijd meer dan 90.000 stemmen op.