Ivo Popov Photography-182

Young ICT Lady of the Year zet schouders onder tweede editie Young Potential Boostcamp

GENT - Het Young Potential Boostcamp is een project dat de carrières van jonge, vrouwelijke ICT’ers een extra duwtje in de rug wil geven. Het ontstond in 2018 als initiatief van Ingrid Gonnissen, de toenmalige ICT Woman of the Year. Nu neemt Julie Scherpenseel, Chief Growth Officer bij ML6 en huidige Young ICT Lady of the Year, de fakkel over: “Het is voor jonge vrouwen niet makkelijk om hun eerste stappen te zetten in de tech industrie. Met het Young Potential Boostcamp geven we hen dan ook graag de extra ondersteuning om volop te kunnen groeien.”

Het Young Potential Boostcamp is een uniek mentorprogramma om jonge, beloftevolle vrouwen die een carrière in de technologiesector ambiëren bij te staan met een-op-een advies. Met behulp van de ondersteuning van een ervaren professional kunnen de young potentials hun carrière een boost geven. Zo biedt het Boostcamp vrouwen de kans om informatie van onschatbare waarde op te nemen, zichzelf verder te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden.

Tweede editie onder impuls van Young ICT Lady of the Year

Als Young ICT Lady of the Year voelt Julie Scherpenseel zich geroepen om andere jonge vrouwen te motiveren en te begeleiden bij hun eerste stappen in de ICT-wereld. Als Chief Growth Officer bij het Gentse ML6, een scale-up gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, heeft ze inmiddels al vele watertjes doorzwommen in de bruisende IT-wereld en weet ze welke uitdagingen en opportuniteiten de sector in petto heeft voor jonge en ambitieuze professionals.

“De eerste stappen in de tech industrie als jonge vrouwelijke professional zijn de moeilijkste”, vertelt Julie Scherpenseel. “Met het Young Potential Boostcamp bieden we vrouwelijke young potentials een uniek, inspirerend ontwikkelingstraject dat hun kersverse carrière zal kickstarten. Het mentorprogramma helpt om je professionele en persoonlijke doelstellingen te verduidelijken en je de kans te geven om met een professional te denken en te praten over technologie. Je ontwikkelt en versterkt je zelfvertrouwen en leiderschapskwaliteiten, breidt je netwerk van contacten uit en versnelt je ontwikkeling.”

Gratis carrièreversterkend traject

Op 13 oktober 2020 gaat het project van start met een Boostcamp Kick-off waar vooraanstaande personen uit het bedrijfsleven inspirerende keynotes zullen geven. De young potentials kunnen dan aan de hand van een speeddating-concept ideeën uitwisselen met potentiële mentors. Daarna krijgt elke deelneemster een eigen mentor toegewezen, bij wie ze tijdens de Inspiration Days een of twee dagen het werk van de mentor kan meevolgen.

Doorheen de rest van het traject ontmoeten de mentors en mentees elkaar maandelijks face-to-face of virtueel om de mogelijkheden van een ICT-loopbaan te bespreken. “Dit een-op-een advies is zeer belangrijk en de uitwisseling van ervaringen, ideeën en gedachten over ICT op de werkvloer creëert een echte win-winsituatie. Zowel de mentors als de young potentials zullen kunnen bijleren en nieuwe inzichten opdoen”, vertelt Julie Scherpenseel. Het Young Potential Boostcamp eindigt met een heus slotevent in februari 2021.

Inschrijvingen geopend

Vrouwelijke laatstejaarsstudenten of prille carrièrestarters met een passie voor ICT kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Young Potential Boostcamp. Maximum 40 young potentials (tot 28 jaar) zullen geselecteerd worden en krijgen de kans om zichzelf en hun carrière naar een hoger niveau te tillen. Om erbij te zijn, zullen ze zich moeten registeren met een overtuigende motivatiebrief voor 6 september via deze pagina. In de loop van de maand september komen ze te weten of ze geselecteerd zijn.