Solvas Maldegem Foto's: Solvas

Zakenkantoor opent nieuw kantoor en deelt dat met iedereen: “Flexibele werkplekken, gezellige vergaderruimtes en bar”

De financiële, vastgoed- en verzekeringsgroep Solvas uit Lievegem opent volgend voorjaar een nieuw kantoor langs de Handelskilometer, en dat moet en zal bruisen. Naast het eigen personeel, kan iedereen die op zoek is naar een werk- of vergaderplek er terecht. “Het wordt een stukje New York in Maldegem.”

Met de overname van Consea vorige zomer telt Solvas momenteel vier kantoren in het Meetjesland: twee in Zomergem, één in Aalter en één in Maldegem. Dat laatste verhuist nu naar een nieuw, goed bereikbaar gebouw met parking, op de plaats waar Van Hyfte Wonen momenteel uitverkoopt. Het wordt geen gewoon kantoor, maar een coworkingplek, waar naast het Solvaspersoneel iedereen een werkplek kan huren.

Flexibele plekken

“Niemand zal er een vaste plaats hebben, ook niet onze eigen verzekerings- en immobiliënmensen die naar daar gaan”, zegt Dominique Willems, CEO bij Solvas. “Iedereen zal kunnen zitten waar hij of zij wil.” Er komen een vijftigtal flexibele desks in één grote open ruimte van 700 vierkante meter. “Na corona zit je met veel thuiswerk, maar mensen hebben thuis niet altijd een bureau. We richten de coworkingruimte zo in dat je een huiselijk gevoel krijgt, dat je zegt: wow: het is hier gezellig.”

Wie er een plekje huurt, zal er ook afspraken of klanten kunnen ontvangen. Vergaderingen en evenementen tot 500 personen als klantenavonden, netwerkmomenten of productvoorstellingen zijn ook een optie. “Het is de bedoeling dat het een bruisende plek wordt.”

Toffe werkplek

Solvas wil tegen 1 maart openen en denkt aan een huurprijs van 200 euro per maand, al ligt dat bedrag nog niet volledig vast. Huurders kunnen er 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 werken en gebruikmaken van centrale diensten als kopieerapparaten, koffiemachine, de centrale bar en vergaderzalen.

“Het concept zie je vooral in grootsteden. We halen een stukje New York naar Maldegem”, zegt Willems. “Het is vooral de bedoeling om mensen uit verschillende disciplines en branches samen te brengen. Ik geloof in samenwerking. Je kan beter leren van elkaar dan op een eiland te werken. En wie weet wat er dan misschien nog volgt of groeit.”

Dominique Willems is ervan overtuigd dat een mooie werkplek alleen maar productief werkt. “Als je medewerkers wil aantrekken moet je zorgen dat mensen zich goed voelen op het werk, want ze brengen uiteindelijk veel tijd door op kantoor. Het moet tof en gezellig zijn. En het zal tof en gezellig zijn.”