Nieuws Vlaams Brabant AB InBev betaalde 210 miljoen euro voor overname van Bosteels

AB InBev betaalde 210 miljoen euro voor overname van Bosteels

AB InBev betaalde 210 miljoen euro voor overname van Bosteels

AB InBev heeft 210 miljoen euro betaald om Karmeliet en Kwak in de Leuvense portefeuille te krijgen. De overname van Brouwerij Bosteels uit het Oost-Vlaamse Buggenhout, producent van de speciaalbieren, dateert al van vorig jaar. Toen werden geen bedragen genoemd.

Het bedrag dat de Leuvense brouwerij op tafel legde, is bijna veertien keer de operationele kasstroom van Bosteels in het boekjaar 2015-2016. De overname gebeurde in september 2016.

In het boekjaar 2011-2012 draaide de brouwerij achter Karmeliet een omzet van 20,5 miljoen euro en was er een operationele kasstroom van 6,7 miljoen euro. In het boekjaar 2015-2016 was dat opgelopen tot 33,4 miljoen euro omzet en 15,3 miljoen euro operationele kasstroom.

De supergrote overname van SABMiller door AB InBev gebeurde tegen een waardering van dertien keer de operationele kasstroom. Naast Brouwerij Bosteels nam de Leuvense bierreus vorig jaar ook Ginette over, een brouwer van biologische bieren uit Waals-Brabant. Dat kostte hen 2,1 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.