Nieuws Vlaams-Brabant Aldi kondigt reeks nieuwe filialen aan in de regio Brussel

Aldi kondigt reeks nieuwe filialen aan in de regio Brussel

Aldi kondigt reeks nieuwe filialen aan in de regio Brussel

BRUSSEL, GRIMBERGEN – Discounter Aldi gaat haar aanwezigheid in en rond de hoofdstad de komende jaren aanzienlijk versterken en wil zo uitgroeien tot de buurtsupermarkt van Brussel. Dinsdagavond maakte het in de nieuwe Aldi op de Kroonlaan in Elsene bekend dat het hiervoor een investering van 35 miljoen euro vrijmaakt.

Momenteel heeft Aldi 22 winkels verdeeld over de 19 gemeenten van het Brussels gewest, maar woensdag 30 november opent officieel nummer 23 met Aldi Elsene. De discounter wil haar groeiverhaal voortzetten in de komende jaren.

De eerstvolgende winkelprojecten zijn gepland in onder meer Grimbergen (2023), Schaarbeek (2024), Evere (2024) en Ukkel (2024). Dat zal leiden tot de aanwerving van een 60-tal nieuwe medewerkers.

Compacte winkels

Een filiaal van Aldi is gemiddeld zo’n 1.000 m2 groot, maar die oppervlaktes zijn steeds moeilijker te vinden in de hoofdstad. De discounter gaat daarom waar nodig compactere winkels openen in de vorm van buurtsupermarkten, maar nog steeds met het volledige voordelige assortiment. Aldi blijft ook verder inzetten op gemengde winkelprojecten met bijvoorbeeld huisvesting, scholen of kantoorruimtes in eenzelfde gebouw.

“Met compacte winkels zijn we in staat ons aan te passen aan veel kleinere winkelpanden. We gaan er nog efficiënter om met de beschikbare ruimte. Zo verdelen we bijvoorbeeld het winkelmagazijn over twee verdiepingen of variëren we in de breedte van onze winkelgangen en winkelkarren”, zegt Geert De Roy, Senior Manager Expansion bij Aldi België.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.