aviato academy

Aviato Academy en UCLL bundelen krachten voor versterking opleidingsaanbod Brussels Airport

Brussels Airport's dochterbedrijf Aviato Academy en hogeschool UCLL hebben een strategisch partnerschap gesloten. Op die manier willen het opleidingscentrum van de Belgische luchtvaart en de hogeschool hun aanbod versterken om huidige en toekomstige medewerkers van de luchthaven te ondersteunen.

De overeenkomst is gericht op het gezamenlijk aanbieden van opleidingen, het faciliteren van instroom en doorstroom en het bieden van mogelijkheden voor levenslang leren en bijscholing.

“Levenslang leren is de sleutel tot blijvend succes en groei, ongeacht waar je staat in je professionele reis", zegt Isabelle Borli van Aviator Academy. "Binnen het ecosysteem van Brussels Airport zijn er 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs, wat aanzienlijke opleidings- en bijscholingsmogelijkheden met zich meebrengt. In een dynamische omgeving is voortdurende bijscholing van medewerkers essentieel voor luchthavenbedrijven om concurrerend te blijven, en Aviato Academy speelt hierbij een cruciale en ondersteunende rol.” ​ ​ ​ ​

Door de samenwerking zullen opleidingen vanuit het reguliere aanbod van UCLL opengesteld worden voor Aviator Academy en zal de hogeschool ook op maat gemaakte opleidingen ontwikkelen en uitvoeren. Daarnaast zullen de nieuwe partners samen inzetten op onderzoek en ontwikkeling binnen de luchtvaartindustrie en zullen digitale technieken als VR en AI in Aviato Academy-trajecten geïntegreerd worden.

"We zijn trots op deze samenwerking met één van de grootste economische sites in België. De alliantie tussen Aviato Academy en hogeschool UCLL markeert een cruciale stap vooruit in de talentversterking op Brussels Airport", klinkt het bij UCLL. "Samen streven we naar een dynamische hub voor kennis en talent, waar levenslang leren centraal staat. Deze samenwerking belooft niet alleen de huidige medewerkers te ondersteunen, maar legt tevens een solide basis voor toekomstige vaardigheden. Een verbindende stap voor groei en duurzame ontwikkeling voor beide partners."