Bakkerij Allemeersch zet nieuwbouw van 2.700m²

Paalzetting Allemeersch-2Rudy Allemeersch van ambachtelijke bakkerij Allemeersch sloeg samen met Herman Swings van bouwbedrijf Edibo de eerste paal van de productievestiging en nieuwe winkel in Kampenhout. Edibo zal het gebouw realiseren in samenwerking met Architeam, dat zorgde voor het ontwerp. De voorlopige oplevering van het project is voorzien voor juli.

“Mensen samen laten genieten van gezonde en toegankelijke bakkerijproducten', dat is de missie van ons bedrijf dat al meer dan vijftig jaar bestaat", zegt Rudy Allemeersch, bestuurder bij bakkerij Allemeersch.

Bakkerij Allemeersch is een tweede generatie familiebedrijf onder leiding van vier broers en één zus. De ambachtelijke productiewijze met de aflevering van een kwalitatief hoogstaand eindproduct wordt hoog in het vaandel gedragen. Het gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten gecombineerd met een productie, conform de strenge hygiënenormen en met inachtneming van de nodige verwerkings- en rusttijden, zorgen ervoor dat deze kwaliteit steeds gegarandeerd wordt. Dankzij deze door de jaren heen verworven vakkundigheid heeft het bedrijf sedert 2012 ook het “Kroonbakker” label en sinds 2014 het “Hand Made In Belgium - HIB” label in huis.

“ Door de toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten is onze huidige locatie, met een oppervlakte van 650 vierkante meter, te klein geworden. Daarom is deze nieuwbouw nodig”, zegt Allemeersch.

We hebben een jarenlange ervaring in de voedingssector en werken heel nauw samen met de opdrachtgever, zodat we op maat kunnen werken", zegt gedelegeerd bestuurder Herman Swings van Edibo. "Het gebouw zal perfect afgewerkt worden volgens de strengste hygiënenormen.”