Nieuws Vlaams Brabant Brussel baadt in bier

Brussel baadt in bier

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN –  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness, geïnitieerd door KU Leuven alumni Bart De Brabanter en Louis Raes, waar je kan genieten van een Belgisch biertje terwijl je ontspant in een warm bad gevuld met gerst, gist en Belgische hop. Stuk voor stuk natuurlijke ingrediënten met tonnen heilzame eigenschappen. De bierspa heruitgevonden, ontspannen bijleren over onze unieke biercultuur.

De positieve werking van bier op lichaam en geest is al gekend van in de Middeleeuwen. In Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Hongarije is bierbaden nog steeds erg populair. Naast een grote biercultuur, hebben ze in deze landen ook vooral een cultuur van spa en wellness, de ideale voedingsbodem voor bierspa’s.

Bierland 

België kan, gezien de hoge ranking in bierland, niet achterop blijven hinken. Bart en Louis, twee studiegenoten aan de KU Leuven, ontdekten het concept van bierspa’s tijdens een reis naar Tsjechië, en kwamen terug met een plan van aanpak voor Bath & Barley. Als heuse bierliefhebbers willen ze met Bath & Barley laten ervaren dat de actieve enzymen en de biergist je huid en haar soepel en zacht maken, dat de hop vol antioxidanten zit, je poriën reinigt en de warmte van het bad (zo’n 38C°) voor een ontspannen effect zorgt.

 Waalse hop in je bad

Naast ontspannen baden en welnessen, leer je bij Bath & Barley ook bij over onze unieke biercultuur. Gasten krijgen uitleg over Belgische bieren, over de gerst en het gist die aan het bad worden toegevoegd én kunnen de hop kiezen waarmee ze zich kunnen scrubben. Bij de keuze de hop laten Bart & Louis zich adviseren door de Belgische Forrest Farm van de familie Lagache, 3e generatie hopkwekers uit het Waalse Waasten.

100% Belgisch

Niet alleen de hop is 100% Belgisch, ook het bier in je glas valt onder dezelfde vlag. Naast je bad staat een tapkraan waaruit je op elk moment een Estaminet pilsbier kan uitschenken. Samenwerking met de gerenommeerde chocolatier Frederic Blondeel maakt de 100% culinaire proeverij compleet.

Ligging 

Bath & Barkley is gelegen aan de Schildknaapstraat, op 50m van de koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en op 300m van de Grote Markt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.