Nieuws Vlaams Brabant Hamburgerketen groeit trager dan verwacht, eerste buitenlandse vestiging in Rijsel

Hamburgerketen groeit trager dan verwacht, eerste buitenlandse vestiging in Rijsel

Be Burger op het Sint-Catharinaplein in Brussel.

Hamburgerketen groeit trager dan verwacht, eerste buitenlandse vestiging in Rijsel

ZAVENTEM/WEMMEL/DILBEEK/BRUSSEL – De Belgische hamburgerketen Be Burger opent twee nieuwe vestigingen, in Dilbeek en Brussel. En het bedrijf opent de eerste buitenlandse vestiging,  in het Franse Rijsel. Vijf jaar geleden kondigden de eigenaars van Be Burger nog 20 Belgische filialen tegen 2020 aan. Zo’n vaart is het evenwel niet gelopen. 

20 Belgische hamburgerzaken tegen 2020.  Dat ambitieuze plan kondigden Be Burger-eigenaars Roland Debuyst en Sébastien de Messemaeker, geruggesteund door investeringsmaatschappij FPB Invest, 5 jaar geleden aan. Zo’, vaart is het evenwel niet gelopen. Be Burger is niet het enige bedrijf dat het potentieel van premium burgers heeft ontdekt. In Vlaanderen zijn de ketens Ellis Burgers en Burger King en een rist lokale initiatieven, zoals Beastie Burgers en Hamburg, intussen genoegzaam bekend.

Rijsel, Dilbeek en Guldenvlieslaan

De eerste vestiging opende in Zaventem in 2015. Zes jaar later telt Be Burger 7 filialen in ons land, in Brussel en de rand, en zet het bedrijf de eerste stappen buiten de landsgrenzen, in het Franse Rijsel. Daar zullen liefhebbers van hamburgers terechtkunnen voor echt brood, echt vlees en echte ingrediënten. Naast de opening in Frankrijk komen er binnenkort nog twee hamburgerzaken bij in Dilbeek en nog eentje in Brussel, aan de Guldenvlieslaan (vroeger Bar Victoria).

Be Burger 

Be Burger is voor 50% eigendom van investeringsmaatschappij FPB Invest, van de Brusselse ondernemers ​​Frédéric Paul en Yves Désiront. De Messemaeker en Debuyst bezitten elk een kwart van de aandelen. Be Burger is referentieaandeelhouder in elk van de vestigingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.