Nieuws Vlaams-Brabant Bedrijf schenkt luchtverversers aan basisschool: “Erg blij met energiezuinige oplossing voor ventilatie”

Bedrijf schenkt luchtverversers aan basisschool: “Erg blij met energiezuinige oplossing voor ventilatie”

Bedrijf schenkt luchtverversers aan basisschool: “Erg blij met energiezuinige oplossing voor ventilatie”

HAACHT/ROTSELAAR – Om de luchtkwaliteit in de klassen te optimaliseren, schonk het bedrijf Bumaco uit Rotselaar zestien luchtverversers aan basisschool De Wieltjes uit Haacht. De school hoopt zo ook de verwarmingskosten te kunnen beperken.

Met de winter en de koudere dagen in het vooruitzicht kijkt iedereen met bange ogen naar de volgende energiefactuur, zeker nu de achtste coronagolf er weer aan komt. Tijdens de coronacrisis werd iedereen immers opgeroepen om zo veel mogelijk te ventileren. Vaak betekende dit dat werd gevraagd om geregeld de ramen te openen. Dat is ook het geval voor basisschool De Wieltjes uit Haacht.

“In onze nieuwe kleuterschool werken wij met permanente ventilatie waardoor de luchtkwaliteit zeer goed is”, vertelt leerkracht Kris Broos. “Maar in de klassen van de lagere school moeten geopende ramen voor ventilatie zorgen, terwijl de verwarming net onder die ramen staat.” Om hier iets aan te doen, kan de school rekenen op het bedrijf Bumaco uit Rotselaar, dat hen in het verleden al digiborden en geluidswerend materiaal had bezorgd. Zij schenken de school nu zestien aircleaners.

Besparing

“Zo’n aircleaner van Daikin zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen zoals virussen en bacteriën uit de lucht worden gefilterd”, vertelt CEO van Bumaco Roel Buelens. “Daarnaast voegt het toestel zuiverende deeltjes toe aan de gereinigde lucht.” De toestellen, die afgelopen weekend tijdens de mosseldagen op school stonden uitgesteld, moeten ook voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur zorgen. “Als school zien wij al onze uitgaven, van de verwarming tot het wc-papier, stijgen”, aldus directeur Danny Bogaerts. “We zijn dan ook zeer blij met deze energiezuinige oplossing voor de ventilatie van onze klaslokalen. En indien de CO²-meter toch een piekje zou aangeven, dan kunnen we tijdens de speeltijd nog altijd even het raam openzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.