Nieuws Vlaams-Brabant Besix zegeviert op prestigieuze vastgoedbeurs in Cannes

Besix zegeviert op prestigieuze vastgoedbeurs in Cannes

Foto Belga

Besix zegeviert op prestigieuze vastgoedbeurs in Cannes

CANNES – De drie Belgische projecten die genomineerd waren voor de Mipim-awards, de vastgoedprijzen die elk jaar worden uitgereikt in de Franse badplaats Cannes, zijn met lege handen vertrokken. Het Belgische bedrijf Besix won wel een prijs voor een vastgoedproject in Amsterdam.

Besix Red, de vastgoedontwikkelingsdochter van Besix, won de prijs voor het project ‘Sluishuis’ in Amsterdam in de categorie beste residentieel project. In die categorie was ook het Belgische project ‘Collegium’ in Zottegem genomineerd.

De twee andere Belgische projecten die genomineerd waren, zaten in de categorie voor het beste alternatieve project. Het ging om ‘Circularium’ in Brussel en ‘Scholen van morgen’. Dat laatste is een publiek-private samenwerking voor 182 nieuwbouw- of renovatieprojecten van scholen in Vlaanderen. In deze categorie ging de award naar het project ‘Deloitte University EMEA’ in Frankrijk.

 

Foto Belga

Ook de speciale prijs van de jury ging naar Frankrijk, en meer bepaald naar het project ‘Morland Mixité Capitale’ om de voormalige administratieve site van de prefectuur van Parijs om te bouwen tot een wijk met verschillende functies.

Belgische delegatie

De uitreiking van de Mipim-awards is traditioneel de afsluiter van de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. Die lokte zowat 23.000 professionelen uit de sector. Ook talrijke vastgoedprofessionals uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië tekenden present in het paviljoen Surreal Estate in Belgium. De volgende editie is gepland van 15 tot 18 maart 2024.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.