Thierry Duson wil zijn leven anders invullen nu er kleinkinderen zijn. Foto jct

‘Beste friturist van Haacht’ geeft de fakkel door

HAACHT - Zes keer werd hij door de lezers van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot beste frituur van Haacht, maar nu geeft Thierry Duson (58) de fakkel door. Hij baatte zestien jaar lang in Wespelaar (Haacht) de bekende frituur Thierry Frit uit. “Het is tijd voor iets nieuws.”

Met Thierry Frit besliste Thierry Duson zestien jaar geleden om zijn droom van een eigen frituur waar te maken. Hij kocht de frituur over van Jakke Frit, gelegen naast het oud gemeentehuis van Wespelaar, en baatte er samen met echtgenote Annick dertien jaar lang de tot Thierry Frit omgedoopte frituur uit.

Drie jaar geleden verhuisde hij zijn frituur naar een pand aan de overkant van de straat. De grond waarop de frituur stond was immers samen met het oud gemeentehuis verkocht. Alhoewel hij er tot 2028 zou mogen blijven staan, wilde hij de toekomst van zijn frituur toch voor langer verzekeren.

Van die toekomst van zijn frituur zal Thierry echter binnenkort geen deel meer uitmaken. Eind augustus draagt hij zijn frituur over aan een nieuwe uitbater. “Het is goed geweest”, reageert hij. “We hebben hier mooie tijden beleefd. Nooit ben ik een dag tegen mijn zin komen werken. Maar nu is het tijd voor iets nieuws.”

Onderwijs

Meer tijd voor het gezin en de familie en een beetje meer rust in het leven, daar gaan Thierry en Annick nu voor. “Het is toch zo dat je altijd moet werken als anderen thuis zijn en plezier maken”, bekent hij. “Ik vond dat nooit erg, maar nu er kleinkinderen zijn en we ook stilaan de 60 naderen, willen we ons leven toch anders invullen.”

In de toekomst hoopt Thierry weer aansluiting bij zijn vorige leven in het onderwijs te vinden. “Liefst in de handelsvakken, daar heb ik voor gestudeerd”, geeft hij nog mee. “Al zal het zeker in het begin vreemd zijn dat ik niet meer naar mijn frituur kan trekken.”

Een gevoel dat wellicht ook door zijn vele klanten gedeeld wordt, die hem jaar na jaar de titel van ‘beste frituur van Haacht’ bezorgden. “Ik kende ze bijna allemaal persoonlijk”, besluit hij. “Het is dan ook met een dankbaar gevoel dat ik op al die jaren in Wespelaar terugkijk.”