UCB Foto: Belga

Biofarmabedrijf UCB haalt in één dag 300 miljoen euro op bij particulieren

De zesjarige obligaties van biofarmabedrijf UCB zijn vlot over de toonbank gegaan. Al na de eerste dag van inschrijving kon de obligatieronde afgesloten worden, zo meldt UCB donderdag nabeurs.

UCB had dinsdag aangekondigd dat het 100 tot 300 miljoen euro wilde ophalen bij particulieren. Zij konden vanaf donderdag inschrijven op obligaties met een looptijd van zes jaar en een brutorendement van 5,2 procent (of netto 3,3 procent, na aftrek van bankkosten en 30 procent roerende voorheffing).

In principe zou er vier dagen op de obligaties ingeschreven kunnen worden, maar al na één dag werd de inschrijvingsperiode afgesloten “aangezien het maximumbedrag van 300 miljoen euro volledig werd opgehaald”, zegt UCB in een persbericht. Er werd zelfs al voor meer dan 300 miljoen euro ingeschreven, waardoor mensen mogelijk niet voor het volledige bedrag dat ze opgaven, obligaties zullen krijgen.

De uitgifte van de obligaties is gepland op 21 november.  UCB wil de opbrengst aanwenden voor algemene bedrijfs- en financieringsdoeleinden, inclusief de gedeeltelijke herfinanciering van uitstaande leningen.

“We zijn zeer tevreden met het vertrouwen dat de retailbeleggers in ons hebben getoond door hun positieve reactie op deze obligatie-uitgifte”, reageert financieel directeur Sandrine Dufour in het persbericht. “Het succes van deze transactie onderstreept UCB’s toegang tot gediversifieerde financieringsbronnen en stelt ons in staat om het looptijdprofiel van onze schulden te verlengen.”