1 Geert (links) en Dirk Lindemans.

Brouwerij Lindemans investeert ruim 28 miljoen in tweede productiesite

SINT-PIETERS-LEEUW - Brouwerij Lindemans opent dit najaar een nieuwe productiesite in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw). De brouwer die 200 jaar actief is in de branche, investeert ruim 28 miljoen euro in de installaties en gebouwen. De huidige site in Vlezenbeek blijft operationeel. 

De huidige productiesite in Vlezenbeek heeft de maximumcapaciteit bereikt en kan niet meer worden uitgebreid. Door toegenomen export is er echter nood aan bijkomende stockageruimte. Daarom is Lindemans gestart met de bouw van een nieuwe site, die de naam Lindemans Satellite Brewery krijgt. Op de nieuwe site is een brouwzaal met maalderij en fermentatiezaal en stockageruimte gebouwd. In de nieuwe brouwzaal zal per beurt tot 12.000 liter gebrouwen kunnen worden.

Bieren van hoge gisting 

De productie van lambiek, het gekende bier van Lindemans, en lambiekbieren zoals geuze blijft nog steeds in Vlezenbeek. In Ruisbroek, ook een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw en de locatie van het nieuwe gebouw, zullen bieren van hoge gisting gebrouwen worden.

Creatief en innovatief 

“In de toekomst willen wij creatief en innovatief blijven werken met lambiek. Dit kan binnenkort ook in combinatie met hogegistingsbieren, die we in de nieuwe Lindemans Satellite Brewery in Ruisbroek zullen brouwen”, zegt Dirk Lindemans, CEO van Brouwerij Lindemans. “In de nieuwe brouwerijsite aan het Kanaal Brussel-Charleroi zal geen lambiek worden gemaakt. We hebben daar trouwens geen koelschip. De lambiekproductie blijft dus in Vlezenbeek. In Ruisbroek zullen enkel bieren van hoge gisting worden gebrouwen. In een oververzadigde markt gaan we niet met reeds bestaande biertypes komen. We zoeken naar nieuwe type bieren en producten op basis van gemengde fermentatie. Als eindproduct zullen we dus blends maken met lambiek.”

Blends 

Wat het recept van de nieuwe 'blends' wordt, is nog niet duidelijk: het bedrijf is recent begonnen met experimenteren met smaken en zal uittesten welke combinaties interessant zijn om op grote schaal te produceren. Verwacht wordt dat het eerste bier dat met de nieuwe installatie gemaakt is, dit najaar op de markt kan komen.

Investering

Met dit investeringsproject willen de neven Dirk en Geert Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden. De totale investering bedraagt ruim 28 miljoen euro. Bij Lindemans werken momenteel een 70-tal mensen.