Nieuws Vlaams Brabant Brouwerijen presenteren innovatieve bieren in Leuvense Hoorn

Brouwerijen presenteren innovatieve bieren in Leuvense Hoorn

Brouwerijen presenteren innovatieve bieren in Leuvense Hoorn

bierfestivalIn de historische oude bierhal van Stella Artois in De Hoorn in Leuven vindt in het pinksterweekend het Leuven Innovation Beer Festival plaats. Vijftien brouwerijen presenteren er 75 speciaalbieren, gemaakt volgens hun eigen tradities en gebrouwen op innovatieve manieren.

Het Leuven Innovation Beer Festival werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Het wil een platform zijn voor ambachtelijke brouwerijen. Op zondag 15 en maandag 16 mei kan je er proeven van innovatieve bieren. Centraal staan de ingrediënten, de gebruikte technieken, de productie, de energie die wordt gebruikt, de verpakking en de oorsprong van het recept.

Hof ten Dormaal uit Tildonk (Haacht) heeft speciaal voor deze gelegenheid een festivalbier gebrouwen. De Imperial stout is gemaakt met fruitige gist, een vol jaar gerijpt op Bourgognevaten. Het is innovatief door een combinatie van verschillende stijlen. Het bier is gelimiteerd in oplage.

De locatie is niet toevallig gekozen. Brouwerij De Hoorn is de bakermat van Stella Artois. Vandaag is het een bruisende plaats die onderdak verschaft aan creatieve bedrijven. Het festival vindt plaats op zondag van 14 tot 22 uur en op pinkstermaandag van 12 tot 22 uur in De Hoorn in de Sluisstraat in Leuven.

Het festival kadert ook in de biermaand van zowel de stad Leuven als de provincie Vlaams-Brabant. De stad organiseert Leuven Biermaand en de provincie houdt proeverijen en andere bieractiviteiten met Biermaand Vlaams-Brabant.

“Vlaams-Brabant is het hart van bierland België. Nog tot 22 mei zetten onze brouwerijen de deuren open en kan je bierwandelingen, workshops, proeverijen en andere bierformules beleven”, stelt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.