Nieuws Vlaams-Brabant Brusselse ondernemers stallen handgemaakte waren uit op ambachtenmarkt in Tokio

Brusselse ondernemers stallen handgemaakte waren uit op ambachtenmarkt in Tokio

Awa Seck toonde op de ambachtenmarkt haar kledij en hoofddoeken. Foto AMG

Brusselse ondernemers stallen handgemaakte waren uit op ambachtenmarkt in Tokio

BRUSSEL – Niet alleen grote bedrijven vergezellen deze week prinses Astrid op de economische missie in Japan. Ook enkele kleinere Brusselse ondernemers gingen mee, onder wie designer Awa Seck (44).

Om de Brusselse ambachten in de kijker te zetten in Japan, organiseerde hub.brussels de Brussels Craft Market in Tokio. Vijf ondernemers stalden in het hotel waar de Belgische delegatie verbleef hun handgemaakte waren uit.

Awa Seck hoopt met haar modemerk Awa B. By Les Moussors en haar typische kledij en hoofddoeken de Japanse markt te overtuigen van haar kunnen. “Ik ben juriste van opleiding en heb in België een tiental jaar voor verschillende bedrijven gewerkt, maar in 2016 besliste ik om iets helemaal anders te doen”, vertelt Awa.

“Mijn moeder was in mijn geboorteland Senegal altijd bezig met mode en mijn kleine zusje heeft daar zelfs een modehuis. In 2018 heb ik naailessen gevolgd en heb ik mijn eigen winkel in de Waterloosesteenweg opgestart. Daar verkoop ik niet alleen kledij voor mannen en vrouwen, maar ook hoofddoeken.”

“Mijn cliënteel bestaat voornamelijk uit blanke vrouwen. Ook verkoop ik hoofddoeken aan vrouwen die kanker hebben en personaliseer ik die zelfs op de maat van hun hoofd.”

Hoofddoeken

Awa verkoopt haar zelfgemaakte kledij en hoofddoeken niet alleen in Brussel, maar ondertussen ook al in Frankrijk, Duitsland en Canada. Japan is het volgende land op haar radar.

“Hoewel Japanners overwegend conservatief zijn, zijn er in het land ook verschillende stromingen die zeer open zijn op het vlak van mode. Vooral de jongeren staan open voor nieuwe invloeden en houden van veel kleur.”

“Ik heb ondertussen al enkele professionals in de mode ontmoet en heb gemerkt dat de presentatie van mijn producten enorm belangrijk is. Dankzij deze ambachtenmarkt zal ik nog nieuwe mensen ontmoeten en ook verschillende potentiële klanten. Hopelijk kan ik in de toekomst een samenwerking met iemand aangaan en kan ik hier in 2023 mijn producten verkopen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.